KÜLFÖLD

Nem hagy alább a londoni erőszakhullám, már 32 halottja van

Úgy tûnik, hogy idén is folytatódik az elképesztő erőszakhullám Londonban. Az év első három hónapjában harmincnál is több embert szúrtak halálra.
  • Szerző: WM

A brit főváros lakóit sokkolta a hír, hogy egy ismeretlen elkövető a leszúrt négy véletlenszerűen kiválasztott járókelőt. A támadásban három férfi és egy nő sérült meg, elmondásuk szerint egyedül sétáltak az Edmondton nevű városrészben, amikor rájuk támadt az ismeretlen férfi, és megszúrta őket. A késsel elkövetett támadások már olyan mértékeket öltöttek Londonban, hogy a Downing Streeten tanácskozást hívott össze Theresa May brit miniszterelnök. Savid Javid belügyminiszter ezen a megbeszélésen úgy fogalmazott:

Az erőszakos bűncselekmény olyan betegség, amely rohasztja a társadalmunkat.

A hatóságok időközben bejelentették, hogy kedd reggel egy újabb agyonszúrt férfi holttestére bukkantak Észak-Londonban. Vele együtt idén már 32 halálos áldozata van a késeléseknek a brit fővárosban. Ez azt is jelenti, hogy átlagosan három naponta szúrnak agyon valakit a metropoliszban. Idén eddig a március volt a legvéresebb hónap, akkor 14 ember vesztette életét késelésben.

Az áldozatokról azt lehet tudni, hogy többségében fiatal férfiak, a legfiatalabb agyonszúrt mindössze három hónapos volt, míg a legidősebb 69 éves.

Egyre többen állítják azt, hogy London azóta vált a világ egyik legveszélyesebb nagyvárosává, amióta 2016-ban a muszlim Sadiq Khan foglalata el a polgármesteri pozíciót. Hiába nyilvánították azonban Londont veszélyesebb hellyé még New Yorknál is tavaly, Khan nem érezte úgy, hogy a közbiztonság botrányos állapotáért fel kellene ajánlania a lemondását.

 
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?