KÜLFÖLD

Nem erőszak egy 10 éves kislányt megerőszakolni!

Ezt nem egy iszlám állam legfelső bírósága mondta ki... Ez az ország Európában van, az egyik legfejlettebb állam és állítólag mi is rokonságban vagyunk velük. Bár ez ma már egyáltalán nem biztos.
  • Szerző: SZM

Hát itt már mindenki megbolondult? Egyre gyakrabban tesszük
fel magunknak ezt a klasszikus kérdést. Ezúttal azért, mert két finn bíróság is kimondta: nem számít erőszaknak egy tízéves kislányt megerőszakolni.

A 23 éves migráns Juusuf Muhamed Abbudin – akinek a származási országát nem közölte a finn média – 2016 őszén erőszakolt meg egy 10 éves kislányt Tampere városához közel. Tavaly a város kerületi bírósága, annak rendje és módja szerint 3 évre el is ítélte az elkövetőt, és ha bármikor is lesz 950 ezer forintnak megfelelő készpénze, akkor ennyit kell majd fizetnie fájdalomdíjként.

A bíróság ítélete szerint azonban nem történt nemi erőszak, mert a kislányt nem félemlítette meg és nem is kényszerítette a nemi aktusra. Arra hivatkoztak, hogy a „felek” az erőszak előtt több, szexre utaló üzenetet váltottak mobiltelefonon.

A döntés óriási felháborodást keltett Finnország-szerte. Egy egyetemi gyermekpszichológus azt hangsúlyozta, hogy ebben a korban a gyermek még fel sem tudja fogni, hogy mi fog történni vele.

Az ügyészség súlyosabb büntetést kért a férfira, a legfelsőbb bíróság azonban elfogadta az első fokú bíróság ítéletét. A felháborodott közvélemény megnyugtatására Antti Hakkanen igazságügyminiszter ígéretetet tett, hogy a kiskorúak elleni nemi erőszak terén szigorítani fogják a büntető törvénykönyvet.

Forrás: Voiceofeurope

És ezeket olvastad már?