KÜLFÖLD

Nem bírták a karantént: Válás lett belőle

Már a „szabadulásuk” utáni első napokban sokan megrohanták a hivatalokat Kínában.
címkék:
  • Szerző:

Ahogy kihirdették a karantén végét és megnyitottak a közintézmények, már az első napon megrohanták a válásra időpontot kérő emberek az anyakönyvi hivatalokat a kínai Xian városában – ott, ahol először kitört a koronavírus-járvány.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Már hetekre előre nincs időpont, és a hivatal a kapacitásai legfelsőbb határán működik” – mondta az egyik, Beijin kerületben lévő hivatal sajtószóvivője, aki azt is hozzátette: a hosszú összezártság nem tett jót az embereknek, sok házaspár veszett össze végzetesen a szűk lakásban. Felszínre jöttek az eddig szőnyeg alá söpört konfliktusok.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

Ugyanerről számolt be egy másik, Yanta kerületben lévő hivatal vezetője is:

„Hetekre előre nincs már időpontunk. Most mindenkit felelős viselkedésre kérek, ne cselekedjenek meggondolatlanul, hirtelen impulzusok hatására! Mert olyannal is találkoztunk, hogy egy párnak éppen nyomtattuk ki a válási papírjait, amikor ott a hivatalban együtt úgy döntöttek, hogy mégsem válnak el…” Mint mondta, különösen azért fontos a fegyelmezettség, mert 30-40 perc elintézni a papírokat, és minden pár után fertőtleníteni kell a hivatalban, így mindenkinek nagyon nagy teher a fölösleges ügyintézés.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?