KÜLFÖLD

Nem akart maszkot felvenni zárt térben, két embert agyonlőtt egy orosz férfi

A lövöldözőt a helyszínen elfogták.

Két ember meghalt és további négy megsebesült, miután egy férfi tüzet nyitott egy állampolgári ügyintézésre fenntartott kormányzati épületben Moszkvában. Sajtóhírek szerint az elkövető azt követően rántott fegyvert, hogy összeszólalkozott egy hivatalnokkal, aki arra kérte, hogy a járványügyi szabályoknak megfelelően viseljen maszkot – írja a Russia Today angol nyelvű orosz hírportál.

Szergej Szobjanyin moszkvai főpolgármester azt írta a közösségi oldalán, hogy a lövöldözőt a helyszínen őrizetbe vették.

„Részvétemet fejezem ki az áldozatoknak és az áldozatok családjainak. Az orvosok mindent megtesznek, hogy segítsenek a sebesülteken”

- fogalmazott Twitteren a városvezető.

A lövöldözés egy multifunkcionális közszolgáltató épületben történt Moszkva délkeleti részén, Rjazanszkij kerületben, mintegy 12 kilométerre a Vörös tértől. A RBK című moszkvai napilap egy rendőrségi forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a gyilkosság elkövetője egy 45 éves veterán.

Szintén egy névtelen rendőrségi forrásra hivatkozva a TASZSZ orosz hírügynökség azt írta, hogy a lövöldözést egy maszkviselési vita előzte meg.

„A látogató elővett egy fegyvert és lövöldözni kezdett... Jelenleg úgy tudni, hogy az ügyintéző központ egyik alkalmazottjának sem volt ideje megnyomni a pánikgombot” – idézte forrását a TASZSZ.

A belügyminisztérium arról adott hírt, hogy egy alkalmazott és egy látogató vesztette életét, egy 10 éves gyermeket pedig életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?