KÜLFÖLD

„Nekünk a világot jelentette” – megölte magát a 30 éves bántalmazott nő

Az ápolóként dolgozó nő párja befolyásolására azt hitte, senki nem hinne neki. A halálban látott egyedül menekvést.
  • Szerző: Ripost

Egy ápolóként dolgozó nő megölte magát, attól tartva, hogy senki nem hinné el neki, hogy barátja rendszeresen megveri. A 30 éves Alexandra Reidet február 24-én holtan találták liverpooli otthonában.

Barátja Peter Yeung (30) fojtogatta és rugdosta Alexandrát, egyik alkalommal az ajkát is felsértette. Azonban ha szóba kerültek a nő sérülései, mindig azt állította, hogy magának okozta. A rendőrség nyomozni kezdett a nő halála után. Kihallgatták a gyanúba került Petert is, aki korábban került már összetűzésbe a hatóságokkal. Két támadásban is részt vett, amik közül csak az egyiket ismerte el.

A bíró szerint Yeung vallomása nem volt szavahihető a történtekről. Később az is kiderült, meggyőzte Alexandrát arról, hogy senki nem hinné el, ha beszélne a bántalmazásokról.

Körülbelül egy éve ismerték egymást, amikor összeköltöztek. Vitáik többnyire abból fakadtak, hogy Yeung szerencsejáték függő volt, és keveselte azt a pénzt, amit Alexandra megkeresett – írja a Daily Mail.

„Nem emlékszem mi volt a vita vége, de mondtam neki, hogy távozzon. Ekkor teljesen elvesztette az önuralmát, a falhoz vágott. Beleverte a falba és a lépcsőkorlátba a fejem. Szétdobálta a dolgaimat és az ebédlő asztalba is belerúgott” – olvasható a nő búcsú levelében, amiből az is kiderült, hogy az egyik alkalommal bezárkózott a fürdőszobába, de barátja berúgta az ajtót és a hajánál fogva vonszolta ki.

„Mindenki szerette, aki ismerte. Nekünk a világot jelentette. Sok ember életében okozott pozitív változást” – mondta a tárgyaláson Alexandra édesanyja, Annette. A férfi jelenleg szabadlábon védekezhet, az ellene folyó nyomozás még tart. Az ítélethirdetést jövő évre halasztották.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?