KÜLFÖLD

Nekimentek a migránsok az intézkedő rendőröknek

Egy héten belül kétszer is előfordult, hogy több tucat ember próbálta meg megakadályozni a rendőrség munkáját Duisburg Marxloh nevű kerületében. Az elkövetők mindkét esetben egy libanoni klán tagjai voltak.
  • Szerző: RIPOST

Az első esetre még múlt vasárnap került sor, amikor a rendőrök egy 18 éves körözött fiatalt akartak őrizetbe venni. Amikor az egyenruhások felszólították, hogy igazolja magát, a fiatal berohant egy épületbe. A második emeleten aztán erőszakossá vált, és ütni-rúgni próbálta a járőröket, hogy azoknak ne sikerüljön feljutniuk a lépcsőn. A körözött fiatalt végül sikerült megbilincselni, ám a hangoskodásra hirtelen mintegy 30 ember gyűlt össze a ház előtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Picture Alliance

A többségében klántagok mindent elkövettek, hogy társukat kiszabadítsák, de a közben a helyszínre érkezett rendőri erősítés meghátrálásra kényszerítette őket. Az egyenruhásoknak paprikasprét is be kellett vetniük, hogy meg tudják fékezni az erőszakossá vált embereket. Az őrizetbe vett fiatal 17 éves húgát is előállították, ő ugyanis verni kezdte a járőröket, hogy engedjék el a fivérét. A libanoni nagycsalád tagját egyébként súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

Pár nappal később kísértetiesen hasonló eset zajlott le nem messze a vasárnapi helyszíntől. A rendőrök ezúttal is egy körözött 18 éves fiatalt akartak igazoltatni, aki – akárcsak az elődje – szintén befutott egy épületbe. Ebben az esetben azonban 200 közeli és távoli rokon gyűlt össze, és többen közülük köpködni és szidalmazni kezdték az egyenruhásokat. A 18 éves fiatal mellett további két embert kellett hatósági személy elleni erőszak miatt előállítani.

Több német nagyvárosban is kialakultak olyan no-go zónák, amelyeket jellemzően bevándorlók lakják. Ezekben a városrészekben a rendőrségnek meglehetősen nehéz a dolga, a migránsok ugyanis szeretik azt gondolni, hogy rájuk a saját törvényeik vonatkoznak, és az állam rendvédelmi és igazságszolgáltatási hatóságai nem kompetensek az ő ügyeikben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?