KÜLFÖLD

Négyesikreknek adott életet a covidos nő, ez derült ki a kisbabákról

A szülés előtt mutatták ki a koronavírus-fertőzést a jászvásári nőnél. Császármetszéssel hozta világra a négy fiút.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Kis súllyal jöttek világra a négyesikrek, de a koronavírus szerencsére nem okozott náluk semmi maradandó károsodást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A romániai nő a terhesség 34. hetében rutinvizsgálton vett rész, amikor az orvosok tüneteket észleltek nála. A szülészet covid-osztályára vitték és megcsinálták a tesztet, ami kimutatta a fertőzést – írja a Krónika.

A gyerekeket a kismama császármetszéssel hozta világra, egy egész orvosi csapat részt vett a nem mindennapi szülésnél. Gyakorlatilag minden gyerekre jutott egy szülészorvos. Mind a négy kisfiú egészséges, 1400-1800 gramm közötti súllyal született. Az ikrek esetében a koronavírus fertőzésnek nincs nyoma. Az édesanya állapota stabil, ugyanakkor még az intenzív osztályon tartják.

baba

A kép illusztráció (fotó: Pixabay)

Ez volt az első eset Romániában, hogy koronavírussal fertőzött nő négyesikreknek adott életet. Azt még nem tudni, hogy bárhol a világban történt-e már ilyen, vagy a világon is egyedülálló a jászvásári nő szülése. A szakemberek szerint a ritka eset a szakirodalomba is bekerülhet.

„Több mint húszéves praxisom alatt nem vettem még részt ilyen szülésnél” – nyilatkozta a Libertateának dr. Răzvan Socolov, a szülészeti osztály vezető főorvosa. Aggodalomra adott okot, hogy az négyesikrek koronavírus miatt elkülönített anyukája korábban átesett egy szívműtéten is.

New York-i kutatók 101 olyan, tavasszal született babát vizsgáltak, akiknek az édesanyja koronavírus-fertőzötten szült. A több mint száz baba közül mindössze kettőnek lett pozitív a tesztje a szülést követő két hétben. Légúti tünetek náluk sem jelentkeztek, és mindketten teljesen meggyógyultak.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?