KÜLFÖLD

Négy óra alatt érnek Olaszországba a csúcsterroristák

A palermói ügyészség elképesztő hírt tett közzé.
címkék:
  • Szerző: F. G:

Tizenöt személyt vettek őrizetbe az olasz hatóságok Szicíliában kedden: egy tunéziai embercsempész-szervezet tagjait, akik az afrikai országból távozni akaró személyeket szállítottak Európába, közöttük körözött bűnözőket és a feltételezések szerint terroristákat is. 

A szicíliai Palermó ügyészsége irányította hatósági akcióban őrizetbe vették az embercsempész-banda 28 éves, tunéziai vezetőjét is. A többiek Szicíliában vagy Olaszország más részén élő tunéziaik vagy olaszok.

    A szervezet olyan személyeket szállított a dél-olaszországi szigetre, akiknek "sürgősen" el kellett hagyni Tunéziát és minél előbb Európába akartak átjutni.

Kiemelt szállítási díjért, fejenként  2000-3000 euróért, kevesebb mint négy óra alatt a szicíliai Marsala város partjaira szállították őket nagyon jól felszerelt, gyors motoros hajókkal.

Szicíliában a szervezet váltás ruhát, ideiglenes szállást és járművet vagy további szállítást biztosított Olaszország északi térsége vagy Európa más országai felé. A szervezet hetente kétszer tette meg az utat Tunézia és Szicília partjai között. A számítások szerint utanként a szervezet 40 ezer eurót keresett.
    Az olasz hatóságok közlése szerint a Szicíliába hozott személyek között Tunéziában körözött bűnözők, valamint dzsihadista nézeteket valló, terrorista gyanús férfiak is voltak.
    Lefoglalták a szervezet két hajóját és tíz járművet.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?