KÜLFÖLD

Négy hónap alatt 30 bűncselekményt követett el a migráns

A héten kezdődött el a pere annak a 20 éves tunéziai bevándorlónak, aki mindössze négy hónapja élt Németországban, amikor őrizetbe vették a rendőrök. A hatóságok szerint legalább 30 bűncselekmény elkövetése szárad a lelkén.
  • Szerző: WM

A tunéziai Amine J.-nek a drezdai bíróság előtt kell felelnie tetteiért. A 20 éves fiatal tavaly áprilisban érkezett Németországba, elmondása szerint azonban előtte több hónapon át élt Olaszországban és Franciaországban is. Mindkét helyen hajléktalanként tengette napjait, egy ismerőse azonban azt javasolta neki, hogy utazzon Németországba, ott ugyanis könnyebb a migránsok élete. A német rendőrök végül tavaly augusztusban vették őrizetbe a férfit, aki a hatóságok szerint négy hónap alatt legalább 30 bűncselekmény elkövetésével hozható összefüggésbe. A bűnlajstrom meglehetősen hosszú, a listán szerepel többek között rablás és súlyos testi sértés is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egyszer a tunéziai migráns szidalmazás után megütött egy nőt, egy másik esetben pedig egy társával kést szorított egy férfi torkához, akitől így vették el a vagyontárgyait.


A gyanúsított nem hajlandó vallomást tenni, így feltehetően a tárgyalás elhúzódhat. Amine menedékkérelmét egyébként viszonylag hamar elutasították a német hatóságok, mivel a férfit már az olasz hatóságok regisztrálták. A 20 éves fiatalt egyébként már ki szeretnék toloncolni az országból, a drezdai ügyészség ezt nem engedi, szerintük előbb el kell ítélni azokért a bűncselekményekért, amelyeket Németországban követett el.

És ezeket olvastad már?