KÜLFÖLD

Négy gyerek bezárkózott egy kocsiba, de a legdurvább csak ezután jött

A 10 és 14 év közötti szökevények valószínûleg két benzinkutat is fizetés nélkül hagytak el tankolás után.
  • Szerző: Ripost

Megszökött otthonról és lopott autóval tett meg több mint ezer kilométert a hétvégén Ausztráliában négy 10 és 14 év közötti gyerek, akiket végül a rendőrségnek sikerült fülön csípnie.A gyerekek egyikük apjának autójával indultak útnak szombaton a Queensland állambeli Rockhamptonból, pénzzel és horgászbotokkal felszerelkezve.

A négyfős brigádot - egy 10 éves kislányt, egy 14 éves és két 13 éves fiút -, a szomszédos Új-Dél-Wales állam Grafton nevű városában csípte el vasárnap este a rendőrség, több mint ezer kilométerre délre a gyerekek otthonától. A szökevények valószínűleg két benzinkutat is fizetés nélkül hagytak el tankolás után - írja az MTI.

A rendőrség már a Graftontól 160 kilométerre nyugatra lévő Glen Innesben azonosította a gyerekek kocsiját, ám a "fiatal sofőr korára és az útviszonyokra való tekintettel" az üldözés felfüggesztése mellett döntöttek. A gyerekeket később Graftonban sikerült beérni.

Williams szerint a rendőröknek erővel kellett kinyitniuk a jármű ajtaját, mert a gyerekek bezárkóztak az autóba, de senkinek nem esett bántódása. Az ügyben vádemelés várható, ám a rendőrség ez idáig nem tudta kikérdezni a gyerekeket, mert erre kizárólag a szüleik jelenlétében van lehetőség.

És ezeket olvastad már?