KÜLFÖLD

Naponta 9 embert letartóztatnak "gyűlöletkommentár" miatt!

A valódi szám ennél sokkal nagyobb is lehet, de a rendőrség több egysége titkolózott. A fehérek ellen viszont nyugodtan lehet gyûlölködni...
  • Szerző: SZM

“Ilyen nagy terrorfenyegetettség még soha nem volt Nagy-
Britanniában”
– mondta néhány napja a Andrew Parker, az MI5 vezérigazgatója, a brit hírszerzési szolgálatok feje. Nem csoda hát, hogy az internetezők egy része egyre nagyobb ellenszenvvel viselkedik az új hazát keresőkkel szemben.

Igen ám, de még a “boldog békeidőkben”, 2003-ban megszületett egy
“kommunikációs törvény”, amelynek alapján most, több mint 10 évvel később,

naponta tartóztatnak le olyan brit állampolgárokat, akik “gyűlöletkommentárokat” tesznek közzé a világhálón. Tavaly a brit rendőrség 3395 embert tartóztatott le emiatt –

írta a Thetimes alapján az Unser-Mitteleuropa.


A napi 9 letartóztatás tényleges száma azonban sokkal nagyobb is lehet. 13 rendőri egység ugyanis megtagadta a Times újságírójának, hogy felvilágosítást adjon a tényleges számokról.

Ezzel együtt a Times megállapította, hogy a rendőrség által bekísért internetezők felének esetében az ügyészség megszüntette a nyomozást, mert a hozzászólásokat nem tartotta eléggé gyűlöletkeltőknek.
A fehér emberek elleni gyűlöletkeltő hozzászólásokkal viszont eddig nem volt gond - írja a lap. Ékes bizonyítéka ennek, hogy a Nagy-Britanniában jól ismert iszlamista Nadia Chan nyugodtan mondogathatja, hogy a fehérek disznók, kultúra és történelem nélküli kutyák. Ezért őt soha senki nem vonta felelősségre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?