KÜLFÖLD

Nagyon veszélyes szír terroristát fogtak el Németországban

Kedd reggel német terrorelhárító egységek rohamoztak meg egy schwerini lakást. A helyszínen őrizetbe vettek egy 19 éves szír férfit, aki a gyanú szerint terrortámadásra készült a közeljövőben.
  • Szerző: WM

A német ügyészség eddig csak annyit volt hajlandó megerősíteni a sajtóinformációkból, hogy valóban őrizetbe vettek egy 19 éves szír bevándorlót, az indítékot azonban nem közölték. Bár a hatóságok későbbre bővebb tájékoztatást ígértek, a Bild úgy tudja, hogy a férfi lakásán és más – eddig meg nem nevezett – személyeknél is házkutatást tartottak a rendőrök. A szír migráns lakásán azért tartottak razziát a különleges egységek, mert a titkosszolgálati információk szerint a fiatal robbantásos merényletre készült valahol Németországban.

A hatóságok elismerték, hogy a gyanúsított már kész tervekkel rendelkezett.

A Yamen A. nevű férfi lakásán olyan kémiai vegyszereket is lefoglaltak, amelyek robbanószerkezet összeszereléséhez szükségesek. A rendőrség már biztosan régebb óta figyelte a szír fiatalt, ám egyelőre nincs rá bizonyíték, hogy bármely terrorszervezethez is tartozott volna. Nem ez az első eset, hogy a terrorellenes szervek migránsokat vesznek őrizetbe, legutóbb, múlt hét szerdán, egy 40 éves iszlamista férfit fogtak el.

Sokan pedig arra is emlékezhetnek, hogy tavaly júliusban egy 27 éves, szintén szír bevándorló robbantotta fel magát egy német zenei rendezvényen. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy akkor a merénylőn kívül nem halt meg senki más.

És ezeket olvastad már?