KÜLFÖLD

Nagy bejelentést tett a palota: szerelme miatt lemondott uralkodói címéről a hercegnő

Egy közemberbe szeretett bele a hercegnő, aki a férfi miatt még a címéről is lemondott.
  • Szerző: Ripost

Formálisan is bejelentette Mako hercegnő, a japán császár unokája, hogy jegyben jár egy vele egykorú közemberrel, egy Komuro Kei nevű ügyvédbojtárral, aki miatt lemond hercegnői címéről is.

A jegyesség hírét már májusban megneszelte a japán média, azt az uralkodóház meg is erősítette, de a formális bejelentés csak vasárnap történt meg. A 25 éves Mako hercegnő és választottja sajtótájékoztatón beszélt kapcsolatuk részleteiről és a jövőbeni tervekről.

Eszerint a szülők után a 83 éves Akihito császár is áldását adta a fiatalok egybekelésére, amelyre jövő ősszel kerülhet sor. Előbb azonban a formális eljegyzés időpontját kell kitűzni, a hivatalos leánykérését, amelynek során az udvarló elküldi hírnökét a lány rezidenciájára, hogy az az ő nevében, számos ajándékkal alátámasztva, feleségül kérje a leendő menyasszonyt.

Mako hercegnő - Akisino herceg és Kiko hercegné gyermeke - elmondta, hogy öt éve randevúzik Komuro Keivel, akivel a tokiói Nemzetközi Keresztény Egyetemen találkozott, ahol művészeti tanulmányokat folytatott, és ahol mindketten diplomáztak.

A jogi végzettségű Komuro egy tokiói ügyvédi irodánál dolgozik, és a Hitocubasi Egyetemen esti tagozaton tanulja az üzleti jogot. A tenger szerelmese, síel, hegedül és főzni is tud. 2010-ben A tenger hercege titulus alatt támogatta egy tengerparti város idegenforgalmi kampányát.

A hercegnő azt mondta, elsőként a fiú "Napénál is sugárzóbb mosolya" ragadta meg, de aztán megszerette személyiségét is. A lány szerint leendő vőlegénye őszinte, határozott akaratú, keményen dolgozó ember, akinek "igen nagy szíve van".

A tengerészkék öltönyt viselő Komuro arról beszélt, hogy szerelme "szilárd meggyőződésű, szerető ember", aki "csendben úgy figyeli őt, mint a Hold". A férjjelölt azt mondta, hogy harmonikus családot akar felépíteni, amelyben "önmaguk lehetnek".

Nők nem örökölhetik a japán trónt, és ha Mako férjhez megy, elveszti hercegnői címét, és közember válik belőle. Jelenleg Mako nagybátyja, apja és fivére következik egymás után a trónutódlási sorban, ők követhetik Akihito császárt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?