KÜLFÖLD

Nagy bajba kerültek a szexoldal látogatói!

Hackerek feltörték a portált, és áruba bocsátották a felhasználók adatait
  • Szerző: ripost

Több millió szexpartnert kereső nő és férfi adatait lopták el hackerek, amikor feltörték az Adult Friend Finder portált. Ez már a második ilyen támadás az oldal ellen az elmúlt másfél évben, már 2015-ben is meghackelték a szexközösséget. Akkor mintegy 4 millió ember adatait lopták el, és kezdték el árulni a "Hell" (pokol) fantázianevű hackerfórumon - írta a bild.de.

Most tízmilliók kerülhetnek igen kínos helyzetbe: az interneten „Peace“ néven futó hacker közölte: a múlt héten 73 millió felhasználó adatait szerezte meg. Ráadásul ezek igen érzékeny adatok, hiszen a regisztráció után a szexuális kalandra vágyó szinglik, hűtlenkedő házasok és másra is vágyó párok felteszik a profiljukra az igényeiket, szexszokásaikat is.


Rendkívül kínos adatokról lehet szó: a 2015-ös támadáskor kiderült, hogy a felhasználók neve, felhasználóneve, lakcíme, e-mail-címe, de szexuális "státusa", sőt még a portál közvetítésével folytatott szexuális előélete is áruvá változott: 16 700 dollárért adták el ezeket a hackerfórumon. Úgyhogy aki a neten keres szexkalandot, legyen óvatos, hogy mit közöl magáról...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?