KÜLFÖLD

Náci karlendítéssel fogadták a rendőröket a lányokat zaklató afgánok

Afgán fiatalokból álló migránsbanda zaklatott egy 19 éves lányt a németországi Neuburgban. A kiérkező rendőrök ellen is nagyon agresszívan léptek fel a bevándorlók, egyikük még az egyenruhásokat is meg akarta verni...
  • Szerző: WM

A neuburgi rendőrség közlése szerint húsvét nagypéntekén este riasztották őket a szemtanúk, akik arról számoltak be, hogy egy fiatal lányt afgán migránsok zaklatnak. A bejelentést tevő járókelők azt is elmondták, hogy a banda több tagja is náci karlendítésekkel szórakoztatta magát. A kiérkező járőrök igazoltatni akarták a hét bevándorlót, ekkor derült ki, hogy az egyik 19 éves afgán személyi igazolványa hamis. 

Az egyenruhások szerint a migránsok nagyon agresszívan viselkedtek, és rendkívül provokatív stílusban beszéltek velük. 

A banda egyik 18 éves tagja ököllel támadt a rendőrökre, őt végül  földre vitték és megbilincselték. Miután lenyugodott, elengedték, de ekkor újra dühödten próbálta a járőröket megütni. Ekkor újból kattant a csuklóján a bilincs, amit a rendőrőrsig le sem vették róla. A 18 évestől vért vettek, így kiderült, hogy erősen ittas – írja a donaukurier.de.

A vizsgálat után a fiatal afgánt visszakísérte egy egyenruhás a menekültszállására, ott azonban újból rugdosni próbálta kísérőjét, ezért ismét őrizetbe vették.  

És ezeket olvastad már?