KÜLFÖLD

Muszlim fiatalok támadtak meg a nyílt utcán egy rabbit Münchenben

Shmuel Aharon Brodmant, a müncheni izraelita kultúrközösség rabbiját két héttel ezelőtt négy arab migráns támadta meg a nyílt utcán. Brodman azt mondja, hogy a történtek óta nem mer kipában az utcára menni, nehogy a vallása miatt ismét atrocitás érje.
  • Szerző: RIPOST

Egyes nyugati politikusok gyakran támadják Magyarországot a jogállamiság hiányával. Feltehetően nem olvassák Németország legnagyobb példányszámban terjesztett napilapját, a Bildet. Abban ugyanis szerepel egy interjú egy müncheni rabbival, aki arról mesél, hogy nem mer a nyílt utcán olyan dolgokat hordani, ami utalna a zsidó vallására.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nyílt utcán támadták meg a müncheni rabbit.
Fotó: Sven Hoppe / dpa

Erről azután döntött végérvényesen, hogy két héttel ezelőtt München nyílt utcáján megtámadták arab fiatalok. Elmondása szerint egy villamosmegállóban arabul beszélő fiatalokra lett figyelmes.

Amikor megláttak, az egyik azt kiabálta felém: Fuck Israel. Nagyon közel jöttek hozzám, és követtek. Nem mertem elővenni a zsebemből a telefonomat, és segítséget kérni, mert attól tartottam, hogy akkor tettlegességig fajulhat a dolog. Sokan végignézték az atrocitást, de senki nem lépett közbe”

– emlékezett vissza Shmuel Aharon Brodman. A rabbi azt mondja, hogy régebben tanult karatézni, és alapvetően optimista alkat, de ma már csak úgy megy utcára, ha a kipára ráhúz egy baseball sapkát. A férfi 2016-ban érkezett Münchenbe Amszterdamból, mivel a holland fővárosba is sok muszlim bevándorló él, és szerinte az ott élő zsidóság sem megy például kipával a fején az utcára. Brodman utópisztikus álomnak tartja, hogy a zsidók teljes nyugalomban élhessenek Németországban.

Tudják, abban az országban, ahol a jogállamiság feltételei maradéktalanul teljesülnek, és a hatóságok szavatolják az embereknek védelmét, nyugalmát és a vallásgyakorláshoz fűződő alapvető jogaikat...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?