KÜLFÖLD

Multimilliomos lett a kétkezi munkás, miután egy különleges meteorit csapódott a házába

Az indonéz férfi nem kevesebb, mint 500 millió forinttal lett gazdagabb egyik pillanatról a másikra.
címkék:

Négy hónappal ezelőtt egy ökölnagyságú meteorit csapódott egy szegényes körülmények között élő koporsókészítő indonéz mesterember otthonába az észak-szumátrai Kolang nevű településen.

Mint később kiderült, a világűrből érkezett kődarab hihetetlenül ritka, egy úgynevezett szenes kodrit, aminek az értéke 1,4 millió angol font, azaz átszámítva körülbelül 560 millió forint – írja a Daily Mail internetes kiadása.

A 33 éves Josua Hutagalung épp a ház körüli munkákon dolgozott a kertjében, amikor a meteorit fülsüketítő zaj kíséretében becsapódott az otthonába. A kődarab átszakította a házetetőt, majd körülbelül 15-20 centiméter mélyre beásta magát a földbe, kisebb krátert hagyva maga körül.

A hang olyan erős volt, hogy az egész ház beleremegett. Miután átkutattam mindent, láttam, hogy a ház bádogtetejét átszakította valami. Ekkor egy követ vettem észre a földben. Amikor felemeltem, még mindig meleg volt. Már akkor erős volt a gyanúm, hogy ez a szikla egy tárgy az égből, melyet sokan meteoritnak neveznek. Lehetetlennek tartottam, hogy valaki szándékosan úgy dobta ezt felülről, hogy átszakítsa a háztetőt” – fogalmazott a helyi sajtónak Huntagalung, akinek a házát több helyi lakos is felkereste, hogy megnézze a űrből érkezett kődarabot.

Josua Hutagalung és a meteorit. (Forrás: Facebook)

A meteoritnak hamar híre ment. Még Jared Collins multimilliomos amerikai csillagász is tudomást szerzett róla, és azonnal repülőre szállt, hogy Indonéziába utazzon. A tudós végül nem kevesebb, mint félmilliárd forintnak megfelelő helyi valutát fizetett a fekete színű kőért készpénzben. Collisnak azért ért meg ennyit a 2,5 kilós, 4,5 milliárd éves meteorit, mert az a széntartalmú kondrit CM-kategóriába tartozik, mely rendkívül ritka.

Josua Hutagalung egyébként azt mondta a helyi sajtónak, hogy a hirtelen jött pénz egy részét a faluja templomának felújítására ajánlja föl, a maradékot pedig félreteszi és csak akkor nyúl hozzá, ha szüksége lesz rá.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?