KÜLFÖLD

Most érkezett: ezzel nincs vége, nőtt a londoni terror áldozatainak száma

Szemtanúk beszéltek arról, hogy milyen szörnyû volt átélni a terrort. Közben bejelentették, nőtt az áldozatok száma.
  • Szerző: Ripost

A legfrissebb hírek szerint hétre nőtt a londoni merénylet áldozatainak száma - írja a Telegraph. Időközben szemtanúk is megszólaltak a terrortámadással kapcsolatban. A merénylet túlélői kikapcsolódni indultak szombat este, amikor egy furgon gyalogosok közé hajtott a London Bridge-en. A támadók ezután a közeli piacra mentek késelni.

Guardian egyik dolgozója arra lett figyelmes, hogy egy váratlan pillanatban törmelékek hullottak a napernyőre, ami alatt egy kocsmában ült - ekkor ment neki a kisbusz a hídnak. Ezután mindenfelé sikoltozva menekülő és vérző embereket lehetett látni.

"A hídon lent feküdt valaki a járdán, körülötte egy kisebb, aggódó tömeg. Azt hittem, összeesett. Aztán mentünk tovább, akkor az úton láttam feküdni valakit. Leesett a tantusz, hogy valami komoly dolog történik. Megállt a közlekedés. Szirénákat hallottunk közeledni "

- írja az Index, Will Heaven, a Spectator újságírójának beszámolóját idézve. A merénylet után a környéken sétálókat feltartott kezekkel engedték ki a lezárt területekről.

Gerard Vowls is a BL-döntőt nézte egy kocsmában, amikor arra lett figyelmes, hogy egy nőt 10-15-ször megszúr három ember. Vowls azt mondta, székekkel, üvegekkel és palackokkal dobálta a támadókat, hogy álljanak le. 

Egy étterembe is bement az egyik támadó, akik ott voltak, azt mondták, egy 30 centis késsel rontott be, majd elkezdte szurkálni az egyik nőt. Az emberek közben székkel, üvegekkel dobálták a támadókat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?