KÜLFÖLD

Molotov-koktélokat dobtak egy tengeri járőrre migránsok

Előzőleg Molotov-koktélokat dobtak egy tengeri járőrre Tunézia partjainál! Egy ember meghalt. A tavalyi évhez képest körülbelül ötször annyi "tengeri szökevény" tunéziait fogtak el, mint egy évvel korábban.
  • Szerző: SZM

A fiatal tunéziaiak 45 százaléka Európába szeretne költözni – írtuk meg még tavaly. Háromnegyedük ki tudná fizetni az embercsempészeket, egynegyedük pedig azt állította, hogy ismerősein keresztül kapcsolatot is tud velük teremteni.

Egy halállal végződő összecsapásról írt most a Krone.at. Az történt, hogy a tunéziai partokhoz közel a nemzeti gárda tengeri járőre fel akart tartóztatni egy kisebb hajót, amelyen nem csak tunéziai hanem más afrikai migránsok is voltak.

De ennek ők nem örültek, ezért előbb Molotov koktélokat dobáltak át a járőrhajóra, majd felgyújtották a saját hajójukat is és úszva próbáltak meg elmenekülni.

Ennek következtében az egyikük életét vesztette.
Végül négy tunéziai, nyolc elefántcsontparti és két kongóit letartóztattak. Az egyiküket égési sérülésekkel kórházba vitték, többeket pedig még keresnek.

A nemzeti gárda egyik vezetője szerint a tavalyi évhez képest eddig körülbelül ötször annyi “tengeri szökevény” tunéziait fogtak el, mint egy évvel korábban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?