KÜLFÖLD

Mit főzzünk szükségállapot bevezetése idején? A németek elárulják

A modernkor embere az élet minden területén egyre inkább ki van szolgáltatva a technikai eszközöknek. Elektromos készülékek nélkül például manapság nehéz tápláló ételt tenni az asztalra. A német szövetségi hivatal ebben szeretne segíteni, és olyan szakácskönyvet készül megjelentetni, amely segít szükségállapotok bevezetésének idején is.
  • Szerző: WM

A Der Spiegel című német lap legújabb kiadásában arról számol be, hogy a német Szövetségi Polgárvédelmi és Katasztrófavédelmi Hivatal szükségállapotok esetén bevetendő szakácskönyvet tervez megjelentetni. Példának okáért arra emlékeztetnek, hogy tavaly Berlin egyik kerületében jelentős áramkimaradások voltak, sokan pedig arra panaszkodtak, hogy nem tudták magukat vagy a családjukat tápláló ételekkel ellátni. A hivatal természetesen azt sem tartja kizártnak, hogy az elkövetkezendő időkben valóban szükségállapotot kell bevezetni. Erre okot adhat egy nagyszabású terrortámadás vagy egy járvány miatt elrendelt karantén is. A szakácskönyv kizárólag olyan recepteket tartalmaz majd, amelyek elkészíthetőek áram és csapvíz hiányában is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ételek elkészítése mellett hasznos tanácsokkal és tippekkel is ellátják majd az olvasókat.

A könyv megjelenésének pontos dátumáról még nem érkezett információ, mint ahogy azt sem tudni, hogy ingyenesen hozzáférhető vagy fizetős tartalomról van-e szó.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?