KÜLFÖLD

"Mindenütt vér volt és sikoltoztak" - túlélők vallottak a robbantásról

Legkevesebb 19-en meghaltak, amikor öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy zsúfolt koncerten.
  • Szerző: Ripost

Megrázó részletességgel vallottak az éjszaka történt szörnyűségről a túlélők. Ahogy azt a %% is megírta, robbantás történt a a Manchester Arena rendezvényközpontban, ahol éppen Ariana Grande telt házas koncertet adott. A támadásban eddig 19-en vesztették életüket és legalább 50-en megsérültek.

Abby Mullen is a helyszínen volt, alig pár méterrel tőle történt a robbanás. "Ahogy mentünk kifelé, egyszer csak volt egy hatalmas robbanás. Aztán már emberi bőr és testnedvek voltak mindenemen, a hajamon, a táskámon. A hang, a sikoltások, az a rengeteg vér... emberek rohangáltak leszakadt testrészekkel, hiányzó bőrrel. Soha többé nem tudom elfelejteni ezeket a rémképeket".

Gary Walker a feleségével a lányaikat várták az előtérben, amikor a robbanás történt. "Hallottuk az utolsó dalt, aztán megindult a tömeg. Hirtelen hatalmas villanás volt, aztán valami robbant, és mindent elárasztott a füst. Megsérült a lábam. A feleségem azt mondta, le kell feküdnie. Õ a hasán sérült meg és eltört a lába. Azt hiszem, alig három méterre lehettünk a robbanástól. Meglep, hogy egyáltalán életben maradtunk".

Több szemtanú is azt mondta, először csak azt hitték, valaki szórakozik a tömegben. A második robbanásnál azonban már pánik tört ki a koncertteremben, egymást taposták el az emberek. Mások pedig arról számoltak be, hogy a robbanás után 5-6 lövésszerű hangot is hallottak - írta a Daily Mail.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?