KÜLFÖLD

Mindenkit elvarázsolt Kim Dzsongun kétszínű húga

Mindenkit meglepett az észak-koreai vezető, mikor bejelentette: a húgát küldi Dél-Koreába a téli olimpiai játékokra. A titkos fegyver azonban a jelek szerint eddig mûködött - pedig minden mosoly csak színjáték.
  • Szerző: KF

Kim Jodzsongnak sikerült megtörnie a jeget a két Korea között, és egyre valószínűbb, hogy a két ország vezetősége valóban találkozni fog azért, hogy rendezzék a nukleáris fenyegetettség miatt elmérgesedett viszonyukat. Kim Dzsongun bizalmasa volt a család első tagja, aki az 1950-ben kirobbanó koreai háború óta a déli országban járt, és pár mosollyal sikerült meglágyítania az őt gyanakodva fogadó dél-koreai politikusokat.

A szakértők szerint azonban a gyanakvás egyáltalán nem volt alaptalan, a fiatal nőt ugyanis a testbeszéde elárulta: semmibe veszi a dél-koreaiakat, és úgy gondolja, mindenki felett áll. Valójában csak egy diplomáciai színjátékot játszik bátyja utasításai alapján, de merev fejtartása, összeszorított ajkai és lenéző pillantásai egyértelművé teszik, hogy valójában gyűlöli a dél-koreai delegációt.

Jodzsongnak egyébként otthon sem túl jó a megítélése: az észak-koreaiak félnek a vezérük bizalmasától, mivel a nő minden brutalitásban benne van, és úgy gondolja, ő egy mindenki felett álló hercegnő. Testvérével együtt szegénységben tart több millió lakost, és rengeteg halálos ítéletre bólintott rá. Tőle tehát legalább annyira rettegnek, mint Kim Dzsonguntól.

És ezeket olvastad már?