KÜLFÖLD

Mindenbe belekóstolt egy migráns a közértben, majd visszatette az árut

Futótűzként terjed az interneten az a videó, amelyen egy magát tunéziai férfinak valló bevándorló szinte mindenbe belekóstol egy freiburgi üzletben. Majd, mint aki jól végezte dolgát, ezt követően vissza is teszi a polcokra a megbontott árukat.
  • Szerző: WM

Miközben a legtöbben Németországban is figyelnek arra, hogy szájmaszkban menjenek vásárolni és tartsák egymástól a másfél méter távolságot, addig egy magát tunéziainak valló arabul beszélő migráns szinte mindent összefogdos és benyálaz. Az egyébként is felkavaró képsorokat még inkább súlyosbítja, hogy a felvétel egy freiburgi közértben készült pár napja, vagyis a koronavírus-járvány kellős közepén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A videót a migráns egyik haverja készíthette, és a fiatal férfi egy Tunéziából származó komikusként mutatkozik be arabul. Elmondása szerint Abdulsalam a neve, és azért teszi ezt, mert mindent elvettek tőlük. Hogy kire és pontosan mire gondolt, az nem derül ki. A bevándorló beleiszik egy joghurtba, beleeszik egy csomagolt szeletelt sajtba, majd a gyümölcsös pultnál is szemezget. Ezután mindent gondosan visszahelyez a polcokra, így a gyanútlan vásárlók nem csak érintkezhetnek a nyálas dolgokkal, de meg is vehetik azokat.

A német Bild című napilap megtalálta a férfit, aki azzal védekezett, hogy ez csak egy poén volt, a felvétel után visszament, és mindent megvett. A freiburgi rendőrség a videó alapján eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

És ezeket olvastad már?