KÜLFÖLD

Mindennap történik legalább egy súlyos nemi erőszak Berlinben

A berlini szenátus által frissen közzétett statisztikából kiderül, hogy idén nem volt olyan nap a német fővárosban, amikor ne esett volna legalább egy ember áldozatul súlyos nemi erőszaknak.
  • Szerző: WM

A különösen súlyos nemi erőszak közé azokat az eseteket számítják, amelyek során az elkövető valamilyen fegyvert vagy eszközt használ áldozata megfélemlítésére, vagy az erőszakot csoportosan követik el. A 85 oldalas jelentésből az derült ki, hogy idén március és június között mindennap legalább egy vagy két ilyen eset történt a német fővárosban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A jó idő beköszöntével ráadásul úgy látszik, hogy még rosszabbá vált a helyzet, július 1-je és 8-a között ugyanis 20 ilyen jellegű bűncselekményt regisztráltak a hatóságok.

Képünk illusztráció
Fotó: Twitter

Ezek mellé pedig természetesen még számtalan enyhébb szexuális zaklatás, molesztálás vagy kevésbé brutális erőszak is párosul minden- nap. A berlini közvéleménynek ráadásul azzal kellett szembesülnie, hogy az elfogott gyanúsítottak fele külföldi. A nem német elkövetők között kiemelkedő arányban vannak migránsok vagy migrációs hátterű férfiak. A jelentés arra is rámutat, hogy a különösen súlyos nemi erőszakos esetek áldozatai többségében 18 év alattiak, vagyis tinédzserek vagy gyermekek. A berlini szenátus több politikusa is azt követeli a sokkoló statisztikák láttán, hogy nyílt párbeszédet kell folytatni arról, hogy miként lehetne az ilyen jellegű támadásokat megfékezni vagy megelőzni.

Szakértők pedig arra figyelmeztettek, hogy az áldozatok elsöprő többségét egy életen át elkíséri az szexuális támadások emléke, sokan közülük pedig egy jó ideig nem is lesznek képesek tartós párkapcsolatot kialakítani.

És ezeket olvastad már?