KÜLFÖLD

Minden lélegzetért megküzdött a 10 éves angyalarcú kislány, mégis legyőzte a rák

Tragikus módon vesztette életét egy ártatlan kisgyermek, aki hosszú időn keresztül küzdött a halálos betegség ellen. A szüleit felemészti a gyász.
  • Szerző: Ripost

A kis Sophie Fairall a rák egy ritka típusával küzdött, amely a gyerekek lágyszövetében alakul ki. A hampshire-i Stubbingtonból származó kislánynál tavaly szeptemberben diagnosztizálták a halálos betegséget.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Azóta Sophie számos kemoterápián, sugárkezelésen és műtéten esett át. Rendkívüli módon harcolt a rák ellen, eltávolították a 30 centis tumorját is, ám sajnálatos módon júniusban kiújult az embrionális rhabdomyosarcoma daganata. Ekkor közölték a családdal: nincs gyógymód Sophie számára.

Sophie szüleinek ráadásul ekkor egy nagyon nehéz döntést is meg kellett hoznia, arról, hogy ennek fényében befejezik a kezelését.

Családja ezután minden erejével azon dolgozott, hogy megvalósítsák a kislány álmait, mint például egy közös főzést Gordon Ramsey-vel. Még az angol labdarúgó-válogatott is küldött számára támogató üzeneteket – írja a Bors.

Sőt Sophie a nemzet szívét is megdobogtatta, amikor júliusban megjelent a This Morning című műsorban. Egy tiarát is kapott a műsorvezetőtől, Holly Willoughbytól. Akkor a televízió kamerái előtt Sophie félve elárulta, hogy az orvosok mindössze hat hónapot adtak neki.

- Sophie-nak annyi mindent kellett volna még megadni, és nem lett volna szabad így történnie. Ő volt a legszebb, legbájosabb, leggondosabb, legerősebb kislány, akit valaha is ismertem. Ki gondolta volna, hogy egy 10 éves gyermek ilyen nagy hatással lehet ennyi emberre. Teljesen összetört a szívem, a fájdalmat nem is tudom leírni, csak annyit mondhatok, hogy ez a legborzasztóbb dolog, amit valaha átéltem. Egy részem ma meghalt, és soha többé nem leszek ugyanaz – írta az összetört szívű édesanya, Charlotte, aki tegnap jelentette be kislánya halálhírét.

Pénzt gyűjtött beteg gyerekeknek

Sophie hihetetlen módon élete utolsó hónapjaiban még 50 000 fontot (kb. 20 millió forint) is összegyűjtött az Alice's Arc gyermekrák elleni jótékonysági szervezet számára.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?