KÜLFÖLD

Migránsok tették tönkre a karrierjét

Németország egyik nagy reménységének tartják a Bonnban született 25 éves Abud Abu Lubdeh amatőr bokszolót. Mint kiderült, a hamarosan kezdődő olimpiai selejtezőkön nem indulhat, mivel három szíriai migráns rátámadt Berlinben, és a verekedés során eltört a keze.
  • Szerző: RIPOST

A berlini boksz szövetség elnöke beszélt a történtekről a Bild című német napilapnak:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Abud az bokszedzés szünetében kiugrott az egyik közeli boltba, hogy vásároljon magának valamit. A nemzeti válogatott sportolói által hordott melegítőfelsőjét vette fel, amin nagy betűkkel szerepel a Németország felirat.

Képünk illusztráció.
Fotó: shutterstock

A boltban aztán három szíriai migráns szóvá tette a feliratot, és szar németnek hívták a bokszolót. A szóváltást tettlegesség követte az üzlet előtt, ami a szemtanúk elmondása szerint rövid, ám igen brutális volt. A szirénázó rendőrautókat hallva két szíriai bevándorló elmenekült a helyszínről, a harmadik társukat azonban sikerült őrizetbe venniük a járőröknek.

Róla időközben kiderült, hogy büntetett előéletű, a hatóságok szerint összesen 20 ügyben folyik vagy folyt ellene eljárás. A sportoló nem szeretett volna nyilatkozni az üggyel kapcsolatban, azt azonban így is tudni lehet, hogy a 25 éves Abud lemarad az olimpiai selejtezős versenyekről, mivel a jobb keze több helyen is eltört.

És ezeket olvastad már?