KÜLFÖLD

Egymást késelték meg a migránsok Temesváron, egyikük meghalt

A határ menti várost ellepték a migránsok. Az Afganisztánból és Pakisztánból érkező bevándorlók hajléktalanként élnek a város utcáin.
  • Szerző: Ripost

A migránsok Temesváron tanyáznak, elkeseredetten próbálnak bejutni Magyarországra. A határmenti város elosztóközpont lett, itt várakoznak a Szerbiából érkezők, amíg tovább tudnak menni nyugatra. Állandóan gond van velük. Két migránscsoport összeverekedett hétfőn délután Temesváron, az állomás közelében. Egy hattagú csapat támadt rá két fiatalabb afgánra, előkerültek a kések is. Egy afgán férfi meghalt, egy másikat kórházba szállítottak- írja a Tion.ro

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mire a rendőrség a helyszínre ért, a migránsok elszaladtak. A zsaruk a környékről 70 migránst gyűjtöttek össze, mindannyiukat kihallgatják.

Temesvár északi pályaudvarának környékén hónapok óta problémát okoznak az ott tanyázó migránsok. Mint a megírta, hajléktalanként élnek a város utcáin, a helyiek félnek tőlük.

20210301 Temesvár Románia migráció migráns menekültek Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

Egész nap verődik egy nagyobb csoport a vasútállomás mellett, a pénzváltó és a kisbolt előtti járdát teljesen belakják, kikerülni sem tudják őket a járókelők. Ezen a környéken történt a késelés is.

migránsok Temesváron

Egész nap a pénzváltó környékén tanyázik egy nagyobb csoport

A munkanélküli, kontrollálatlan, koszos férfiak miatt nem érzik magukat biztonságban a helyiek, teljesen megváltozott Temesvár a migráns csapatok megjelenése óta. Most bebizonyosodott, hogy okkal félnek tőlük.

Az Afganisztánból és Pakisztánból érkező migránsok el is mondják: nem azért mennek Temesvárra, mert ott akarnak maradni. Letelepedési engedélyért folyamodnak, de közben csak a megfelelő pillanatra várnak, hogy Magyarországon keresztül Nyugatra menjenek.

migránsok Temesváron

A fűben heverésznek az áruház mellett

Temesvártól 54 kilométerre van egy kamionparkoló, közel a Sag nevű település vasútállomásához. Nem véletlenül tartózkodnak a migránsok Temesváron is a vasútállomás közelében, ugyanis Sagig vonattal mennek. „ A zöld területen eljönnek idáig. Itt, ahol le van nyomva a kerítés, átjönnek és bebújnak ebbe az alagútba – magyarázta a benzinkúton dolgozó férfi a 7-nek.

A domboldalon látszott a kitaposott útvonal, az alagútban pedig levetett cipők,ruhák árulkodnak arról, hogy valóban erre közlekednek. A kutas elmondta: a kamionsofőrök félnek, ezért nem hátul parkolnak, hanem a benzinkút melletti úton.

Ebbe az alagútba bújva várnak a migránsok

Az út mellett azonban van egy vízelvezető csatorna. Az alagúttól ezen a
csatornán keresztül kúsznak el a parkoló kamionokig és az éjszaka leple alatt bemásznak a raktérbe.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?