KÜLFÖLD

Elképesztően gátlástalanok a migránsok, ha át akarnak kelni a határon – leleplező videó

Furcsa módszerekkel dolgoznak a bevándorlók Calais mellett. Mindenképp be akarnak jutni a teherautókba, hogy átkeljenek Angliába.
  • Szerző: Ripost

Egyre durvább a migránshelyzet az Európai Unió és az Egyesült Királyság határán Franciaországnál, a migránsok módszerei félelmetesek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

migránsok

Képünk illusztráció

Román kamionsofőrök elképesztő történeteket mesélnek.

A bevándorlók rendszeresen vágják le a kamionok ponyváit és kövekkel dobálják a megállást megtagadó járműveket.

„Ami a migránsokat illeti, a franciák meg akarnak szabadulni tőlük, ezért nem hajtanak végre ellenőrzési akciókat. 2016-ban már a külföldi migránsokat a táborukkal együtt elköltöztették. Most ők (a francia hatóságok) nem tesznek semmit ez ellen. A migránsokat jobban védik, mint minket” – mondta a Digi 24-nek Andrei román sofőr, aki 6 éve teherautózik.

Az észak-franciaországi autópályákat mindennaposan blokkolják a migránsok, Calais kikötője pedig az illegális migráció kritikus pontjává vállt.

„Néhány évvel ezelőtt megöltek itt egy lengyel férfit. A szélvédőit betörték, a ponyváit felvágták. Tavaly a Calais melletti Transmarck híres fizetős parkolójában nekem is felvágták a ponyvámat. Levágták a mennyezetemet, hagyták, hogy a feketék beüljenek a kocsiba, és átkeljenek Angliába. Nagyon agresszívak. Téged nem védenek meg. A rendőrségnek nem érdeke. Ha bántanak téged, ők nem szólnak bele –mondta a portálnak egy Cainaru nevű kamionos.

„Általában halljuk őket és érezzük, amikor beszállnak a teherautóba, mert elkerülhetetlenül mozog a kocsi. Hallottam, ahogy feljöttek. Otthagytam őket, mit tehettem volna? Soha nem mentem oda hozzájuk, hogy megpróbáljam leszedni őket. Egyenesen az ellenőrző ponthoz mentem. Láttam a szkenneren, hogy ott vannak. Jött egy fiatal hölgy kutyával, és intett. Mondtam neki, hogy tudom! ” – árulta el egy újabb sofőr, Iulian.

A migránsok miatt az angliai út nagyon veszélyes és már egyre kevesebben vállalják. A román sofőrök már 10 éve küzdenek ezzel a problémával. Volt olyan, aki felfüggesztettet kapott, mást börtönre ítéltek emberkereskedelem miatt.

Már annyira szemtelenek a migránsok, hogy nem is titokban, lopakodva, hanem nappal az út közepén másznak be az kamionokba. Ilyen esetről készített videót egy sofőr.

@popshandor##Calais ##truckdrivers ##foryou ##nekedbe ##migrantes ##havegoodday♬ Buna dimineata – Loredana & Costi & Culita Sterp

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?