KÜLFÖLD

Migránsok gyilkolták egymást Bihácson

Az egyik bihácsi táborban szírek és pakisztániak között tört ki tömegverekedés, kések is előkerültek. Egy 19 éves férfi meghalt, a támadót súlyos sérülésekkel vitték kórházba.
  • Szerző: Ripost

Áldatlan állapotok uralkodnak ismét Bosznia-Hercegovinában, ahol az ott feltorlódott migránsok zsákutcába kerültek, mivel Horvátország nem engedi be őket – számolt be az M1 Híradó. Rendőrségi kordonnal vették körül a Bihácshoz közeli vucsjáki tábor környékét. Csütörtökön egész nap helyszíneltek annál a sátornál, ahol verekedés tört előző éjjel. Szír és pakisztáni migránsok csaptak össze, addig fajult a veszekedés, míg kést rántottak egymásra.

Mint írják, egy migránst megkéseltek, ketten kórházban vannak az összecsapás után. Úgy tudni, hogy egy 19 éves pakisztáni belehalt a késes támadásba, egy könnyebb és egy súlyos sérültet a helyi kórházban ápolnak. A gyilkosságba torkolló tömegverekedés egy mobiltelefon ellopásával kezdődött.

Fotó: AFP

Az M1 riportere beszámolt arról is, hogy a nyomozást hátráltatja jelenleg az is, hogy a szemtanúk szétszéledtek, és senki nem hajlandó együttműködni a hatóságokkal.

- Néhányukat, akik valószínűleg részt vettek az incidensben, behoztuk a rendőrségre kihallgatásra. Továbbra sincsenek meg az elkövetők – mondta a rendőrségi szóvivő.

A Bihács mellett kialakított sátortábor egyébként 350 fő befogadására lenne alkalmas, jelenleg azonban csaknem 800 migráns tartózkodik ott. Az összetűzések rendszeresek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?