KÜLFÖLD

Migránslázadás tört ki egy német befogadóközpontban, harminc rendőrt vezényeltek a helyszínre!

Egyre gyakrabban robbannak ki zavargások a németországi befogadóközpontokban. A bevándorlók elsősorban a járvány miatt hozott karanténintézkedések miatt lázadoznak.

Migránslázadás tört ki a bajorországi Ellwagenben található befogadóközpontban. A zavargásokban legalább hat német önkéntes súlyos sérüléseket szenvedett, az események megfékezéséhez pedig harminc rendőrt kellett a helyszínre vezényelni – írja Süeddeutsche Zeitung internetes kiadása.

A rendőrség közleménye szerint egy kisebb szóváltás miatt robbant ki a lázadás. Egy 13 éves afgán és egy 43 éves gambiai bevándorló veszett össze a befogadóközpont étkezőjében egy palack vízen. Először csak verbálisan fenyegették egymást, majd a gambiai bevándorló felpofozta a fiatalabbik társát. A biztonsági személyzet azonnal megpróbálta szétválasztani őket, de ekkor többen is becsatlakozotak a verekedésbe. A beszámolók alapján székekkel, farudakkal és törött üvegekkel támadtak a bevándorlók egymásra, illetve az intézmény munkatársaira. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre és sikerült megakadályozniuk, hogy a helyzet tovább eszkalálódjon. Az események következtében a befogadóközpont hat munkatársa megsérült, és legalább egy tucat bevándorlót tartóztattak le.

Egy ettől független esetben, a bajorországi Geldersheimben található menekültügyi központban is migránslázadás tört ki a közelmúltban. Itt száz bevándorló a szigorú kijárási korlátozások és karanténintézkedések ellen kezdett tüntetni, ami később agresszív zavargásokba torkollott. A rend helyreállítása érdekében rohamrendőröket, és két rendőrségi helikoptert is a helyszínre vezényeltek. Szerencsére itt nem sérült meg senki, de a felbujtókat, összesen 16 bevándorlót őrizetbe vettek a német hatóságok.

És ezeket olvastad már?