Létrehozva: 2017.07.02.

Migránskáosz a tengerparton - jön az újabb terrortámadás?

Több ezer turista mondhat búcsút megszokott békés spanyol tengerparti nyaralásának: a migránsok ugyanis egyre nagyobb hullámban érkeznek erre a területre rozoga gumicsónakjaikkal - és közéjük is sok terrorista vegyülhet!

A strandolók között pár napja egy rendőrségi motorcsónak jelent meg, fedélzetén egy vízbe fúlt algériai migránssal. Múlt héten 1025 migráns érkezett illegálisan Andalúziába, de sokan jártak pórul a tengeren még a célba érés előtt. A hatóságok szerint pedig napról-napra egyre nagyobb a roham.

 

„Tegnap két másik holttestet is partra mosott a tenger, valószínűleg ugyanarról a hajóról. Az egyikük még gyerek volt”

– mondja a tengerparti kávézó tulajdonosa, az 56 éves Christofe.

Az ENSZ adatai szerint idén közel 83 ezer migráns érkezett a tengeri utak egyikén Európába, és legalább 2000-en fulladtak vízbe útközben. A legnépszerűbb még mindig a Líbiát Olaszországgal összekötő útvonal, de egyre több csónak veszi Spanyolország felé az irányt: idén már 5082-en értek partot Cadiz és Carboneras között.

A spanyol parti őrség szerint további 5-10 ezer migráns várakozhat most Marokkóban, többségük szubszaharai országokból indult el, és kizárólag gazdasági okokból váltana hazát. Közel 455 ezer forintot fizetnek ki a csempészeknek azért, hogy szerezzenek egy Európába repítő csónakot. Amint kiérnek a nemzetközi vizekre, az EU-s szabály alapján már a spanyol parti őrségnek kell segíteniük rajtuk, ha bajba kerülnek – ami pedig elég gyakori.

 

„A gyerekek előbb sírnak a sokktól, mikor kimentjük őket. Mikor a fedélzetünkön érzik, hogy biztonságban vannak, már nevetni kezdenek. Egy 6 éves, Happiness nevű kislányt többször is megerőszakoltak, míg Marokkóba ért. Takaróba csavartunk és adtunk neki édességet – csak ekkor láttuk elmosolyodni” – meséli az egyik mentőhajó 57 éves kapitánya, Miguel Parcha.

A migránsok Spanyolországban is egy hosszú átvilágítási folyamaton esnek át, majd a hatóságok eldöntik, jogos-e a menedékkérelmük. De nehéz dolguk van, mivel a migránsok többsége még a tengerre szállás előtt megsemmisíti iratait, hogy ne deportálhassák őket azonnal. A táborokban viszont csak 60 napig maradhatnak, utána szabadon kell őket engedni – sokan élnek a lehetőséggel, és eltűnnek a hatóságok szemei elől.

A migráns férfiak ezt követően általában feketén kezdenek dolgozni, míg a nők prostitúcióra kényszerülnek. A pénzre nagy szükségük van, mert az embercsempészek addig maradnak kapcsolatban velük, míg ki nem fizetik az utazás teljes költségét, még ha ez éveket is vesz igénybe.

 

De a migránsok nemcsak a szociális rendszert roppantják meg: a titkosszolgálatok attól tartanak, hogy a csónakokra az Iszlám Állam terroristái is felszivárognak. Nincs nehéz dolguk, hiszen az embercsempészek már jó ideje kapcsolatban állnak a terroristákkal. Ráadásul az Iszlám Állam történelmi okokkal igazolja azt, hogy Andalúzia a kalifátusuk része: 711 és 1492 között a mórok éltek itt, majd a keresztények visszahódították a régiót, és közel 100 ezer muszlimot végeztek ki. Dél-Spanyolország a gyanú szerint több terroristasejtnek is otthont ad, és mivel a tengerpartok rengeteg külföldi turistát vonzanak, a terroristáknak könnyű és vonzó célpontot jelentenek.

A helyzet pedig napról napra rosszabb, nincs elég rendőr a területen, akik meg tudnának küzdeni a migránsválság szülte problémákkal. A lakosok pedig egyre nehezebben tolerálják, hogy a településeket elözönlik a migránsok.

A mórok visszatérnek” – mondja viccelődve egy kisfiú, aki a mentőhajó kikötését figyelte a barátaival. A felnőttek azonban attól tartanak, az évszázadokkal ezelőtti vallási megosztottság és feszültség újra bebútorozik Andalúziába.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szomorú bejelentést tett Széll Tamás

origo.hu

Ez az európai ország is háborúra készül

borsonline.hu

3 csillagjegy, akiket az áprilisi rózsaszín hold alapjaiban változtat meg

magyarnemzet.hu

Kiderült, ki készítette Magyar Péter kétes adatvédelmi dokumentumát

mindmegette.hu

Ezek a leghatásosabb természetes szerek a levéltetvek ellen

magyarnemzet.hu

Jürgen Klopp megindokolta, miért nem kezdett Szoboszlai: „Utálom ezt”

origo.hu

Hatalmasat hazudott Magyar Péter - lebukott

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegy, akiknek most nagyon kerülniük kell a konfliktusokat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

6 éves lett Lajos herceg: mindenki csalódott Katalinék döntése miatt

KÜLFÖLD

„Félek, hogy elfelejt, még csak 4 éves” - azt hitték, hogy csak gyomorégése van, most az életéért küzd az édesanya

KÜLFÖLD

Botrány, amit egy vásárló csinált a Lidl-ben: sokkot kapott egy édesanya

KÜLFÖLD

A legkisebb koporsók a legnehezebbek: egymást átölelve halt meg az 5 és 8 éves testvérpár