KÜLFÖLD

Migránsbandák lepik el a népszerű parkot

Újabb migránstábor nyílik a francia fővárosban: a párizsi városvezetés a híres Bois de Boulogne parkot szemelte ki a célra.
  • Szerző: Ripost

Az új tábor az újonnan érkezőket szállásolná el, valamint a Porte de la Chapelle-ből is ide szállítanák át az ideiglenes lakókat – közel 1500 migránst. Ott a központ már annyira zsúfolttá vált, hogy a városháza a tábor bezárása, és egy új, tágasabb területen elhelyezkedő központ megnyitása mellett döntött.

 

Így esett a választás a 16. kerületi parkra, amellyel a város vezetői azt is el szeretnék érni, hogy Párizs keleti és nyugati fele kiegyensúlyozottabban osztozzon a migránsok ellátásának terhén. Az ötlet támogatói szerint a nyugati oldalon fekvő Bois de Boulogne egyes részeit szinte alig használják a helyiek, ráadásul a park egész területére be van vezetve az áram és a víz, így kisebb erőfeszítéssel és áldozathozatallal lehetne létrehozni az újabb tábort.

A kerület lakói azonban nem így látják a dolgot:

Már eleve itt vannak a prostituáltak, este 6 óra után nem lehet kimenni a parkba. Ha még a migránsokat is idehozzák, hová fogunk menni? Évek óta Párizsban élek, és ellenzem ezt a tervet!

– mondta egy helyi férfi.

A lakosok csak abban reménykedhetnek, hogy a városháza az e héten esedékes szavazáson elutasítja a tervet – de erre kicsi az esély, miután Anne Hidalgo polgármester is jelezte, hogy szeretné megvalósítani az ötletet.

A Bois de Boulogne Párizs második legnagyobb területű parkja – a New York-i Central Park kétszeresét teszi ki. A botanikus kertnek is otthont adó parkban rendszeresen tartanak családi programokat, koncerteket és sporteseményeket, de éjszakánként a prostituáltak és futtatóik uralják a területet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?