KÜLFÖLD

Migráns hullájára lelt a tunéziai tengerparton egy belga turista

A valóság még ennél is borzasztóbb. Kiderült, hogy a kis hajó 86 bevándorlóval indult el Líbiából, de elsüllyedt. A hullák nagy részét a tunéziai parti őrség már megtalálta.
  • Szerző: SZM

Az ilyenkor Tunéziába látogató magyar turisták is jól ismerik Dzserba szigetét, ahol a legszebbek a strandok. Ám Zarzis település gyönyörű homokos partján egy belga nőnek azonnal földbe gyökerezett a lába, amikor egy hullát talált. Charlotte elrohant a barátaihoz és ezt elmesélte nekik. Majd a szörnyűség hallatára nyolcan azt kérték az utazás szervezőjétől, hogy költöztessék át őket egy távolabbi szállodába.

Az eset híre igen gyorsan eljutott az RTL–hez, amely hat nappal ezelőtt, az alább látható riportban mutatta be a történteket. Kiderült, hogy a Charlotte által megtalált holttest csak egy a sok közül! Ugyanazon a partszakaszon néhány napja már két másik halottat is találtak .

Sőt, a tunéziai hatóságok szerint mindannyian egy Líbiából induló
kisebb hajó fedélzetén voltak, amikor az felborult.

A fedélzeten eredetileg 86-an voltak, közülük csupán hárman menekültek meg. A tunéziai parti őrség eddig 72 holttestet talált meg a tengerben.

Három nappal ezelőtt a belga felsőfokú audiovizuális tanács (CSA) bejelentette, hogy vizsgálatot indít az RTL tudósításával kapcsolatban, mert a sugárzott riport “aláásta a bevándorlók méltóságát.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?