KÜLFÖLD

Tömeges vérontásba fulladt a keresztelő, a helyiek segítségével keresik a gyilkosokat Burkina Fasóban

Ismeretlen fegyveresek megöltek tizenöt embert, akik egy keresztelőre gyűltek össze Burkina Faso északi részén – közölte szerdán a helyi kormány.
  • Szerző: Ripost

Családi örömünnepre, keresztelőre készültek azok az emberek, akik közül 15 személyt kegyetlenül lemészároltak még kedd este, a Malival közös határ közelében található Adjarara településén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Burkina Faso Sahel régiójának kormányzója, Salfo Kabore részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, egyúttal felszólította a lakosságot, hogy jelentsenek bármilyen gyanús mozgást a hadseregnek.

Egyelőre nem tudni, hogy kik hajtották végre a támadást, de hírügynökségek megjegyzik, hogy a térségben kiterjedt területeket tartanak ellenőrzésük alatt radikális iszlamista csoportok.

Mészárlás Burkina Faso-ban

Illusztráció/pixabay

Eközben a Burkina Fasó-i Est régióban a hadsereg egyik járműve út menti robbanószerkezetre hajtott, legalább két ember meghalt, egy pedig megsebesült.

A Száhel-övezetben az év eleje óta jelentősen megnőtt az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz és Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető dzsihadista csoportosulások támadásainak száma, különösen Maliban, Nigerben és Burkina Fasóban. A támadások legfőbb elszenvedői civilek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?