KÜLFÖLD

Mérsékelt ütemben nőtt a fertőzöttek száma Horvátországban és Szlovéniában

Mindkét országban arra számítanak, hogy két-három héten belül tetőzik a koronavírus-járvány.
  • Szerző: Doris

Horvátországban az utolsó közlések szerint egy nap alatt 56-tal, összesen 1182-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, és eddig 15 halálos áldozata van a koronavírus-járványnak.

Fotó: Shutterstock

Mindannyian az idősebb korosztályhoz tartoztak, és más alapbetegségekkel is rendelkeztek. Az első fertőzés megjelenése óta 125 beteget nyilvánítottak gyógyultnak. Jelenleg 39 beteg van súlyos állapotban, lélegeztetőgépen. Az országban a vírus megjelenése óta 10 847 koronavírus-tesztnek lett negatív eredménye.

Szlovéniában a vasárnapi hivatalos közlés szerint egy nap alatt 22 esettel, 997-re emelkedett a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma, és eddig 28-an haltak meg a járvány következtében, csak az utolsó 24 órában hatan. Szlovénia nem közöl az elhunytak nemére, egészségügyi állapotára és korára vonatkozó adatokat. A diagnosztizált betegek közül 31-et ápolnak intenzív osztályon. Eddig összesen 27 764 koronavírus-tesztnek lett negatív az eredménye az országban.


Horvátországban és Szlovéniában is beszüntettek minden szükségtelen tevékenységet, és szigorú korlátozások vannak érvényben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?