KÜLFÖLD

Merkel nem kertel, a mecsetek a városaink részét fogják képezni...

Az a nagy kérdés, hogy kik és mit hirdetnek a mecsetekben...
címkék:
  • Szerző: SZM

A kancellár asszony a legutóbbi interjúban is világossá tette, hogy nem hajlandó változtatni a menekültekkel kapcsolatos politikáján.

A mecsetek – sokal inkább mint eddig – a városaink részét fogják képezni – mondta a Frankfurter Allgemeine Zeitung riporterének. Jelenleg több mint 1000 mecsetet irányítanak Ankarából, és azokba szinte kizárólag a török vendégmunkások és családtagjaik járnak.

A Szíriából és Irakból érkezettek számára a gazdag arab országok építenek új mecseteket német földön. Ezekkel az a gond, hogy a szunnita iszlám két szélsőséges irányzatát: a konzervatív szalafizmust vagy a vahabizmust támogatják. A Reutersnek nyilatkozó egyik szíriai menekült úgy nyilatkozott,

hogy az új lakhelyéhez közeli kölni arab mecsetbe járó arcok pont úgy öltöznek, mint azok az iszlamista szélsőségesek, akik elől elmenekült Damaszkusz közeli otthonából.

A Die Zeit lap munkatára szerint a mecsetekben olyan kiadványokat osztogatnak, amely megerősíti a hívőkben, hogy

Allah az egyetlen jogforrás, és a Korán nem támogatja a parlamenti demokráciát, a nemzetállamok létrejöttét pedig a nyugati világ betegségének tartja.

Számtalan cikk jelent meg már arról, hogy a mecsetek egy részében az Iszlám Államnak gyűjtenek adományokat, de ennél is nagyobb bajjal kell majd szembenéznie Németországnak. Tavaly Észak-Rajna- Vesztfáliában a rendőri kommandó által megrohamozott fegyverraktár egy mecset melletti zöldséges hűtőszobájában volt, ahonnan egy egész háborús arzenált foglaltak le, köztük kézi nehézfegyvereket.

A sajtót erről tudósító Ismail Tipi, a Kereszténydemokrata Unió tartományi szóvivője azóta is számtalan életveszélyes fenyegetést kapott.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?