KÜLFÖLD

Merkel asszony, ezt a cikket olvassa el!

A Focus nevû népszerû német hírportál Angela Merkel kancellár és Horst Seehofer belügyminiszter figyelmébe ajánlja azt a véleménycikket, amely a tavaly augusztusi, Chemnitzben történt gyilkosság hátterét dolgozza fel. A portál szerint az eset jól mutatja, hogy a német menekültpolitika csődöt mondott.
  • Szerző: WM

Az iraki születésű 22 éves Farhad A.-t azzal gyanúsítják, hogy részt vett abban a tavaly májusban, Chemnitzben elkövetett emberölésben, ami kis túlzással az egész országot a feje tetejére állította. A városi fesztiválon migránsok által elkövetett gyilkosság miatt leváltották az alkotmányvédelmi hivatal vezetőjét, a városban többezres tüntetés és ellentüntetés szerveződött. Az áldozat egy 26 éves asztalos, aki több késszúrás után a helyszínen vesztette életét. Bár az esettel kapcsolatban több gyanúsítottat őrizetbe vettek, Farhad A.  a mai napig szökésben van.

 

 

Az iraki migráns 19 évesen érkezett Németországba, szülei nélkül. Nem menekült volt a szó legszorosabb értelmében, hanem gazdasági bevándorló. Menedékkérelmét hamar el is utasították, ám ő fellebbezett az ítéltet ellen, így az országban maradhatott, szállást és zsebpénzt kapott az államtól.

 

A férfinak hamar meggyűlt a baja a rendőrséggel. Bántalmazott egy gyorséttermi alkalmazottat, mert az nem szépen csomagolta el a hamburgerét, többször bliccelt, utasokat fenyegetett, drogügyletei voltak. A hatóságok azonban nem tettek semmit. A rendőrök még akkor is vártak, amikor valakit egy késsel fenyegetett meg, egy nőt arcon köpött, és kiderült, hogy szimpatizál azzal a terroristával, aki a berlini reptéren akarta magát a levegőbe repíteni.

„Az általános viselkedése félelemkeltő” – áll az egyik róla szóló rendőrségi aktában. A cikk írója szerint elkeserítő, hogy nincs senki, aki felállna, és azt mondaná: Elég volt! A Focus szeretné, ha cikküket elolvasná a német kancellár és belügyminiszter, és végiggondolnák, hogy hány Farhad A.-hoz hasonló veszélyes embert engedtek be az országba. Az egyetlen megoldás pedig az lenne, ha a bűnelkövető, vagy veszélyesnek tartott migránsokat a legrövidebb időn belül kitoloncolnák, és nem várnák meg, hogy újabb tragédia történjen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?