KÜLFÖLD

Mélygarázsos szatír: fényes nappal erőszakolt a szlovák férfi

Sokkolta a kétszázezer lakosú Linzet az a bestiális támadás, amely a belváros egyik legforgalmasabb mélygarázsában történt. Egy parkoló autó mögött erőszakoltak meg egy 35 éves nőt.
  • Szerző: WM

Az osztrák rendőrség őrizetbe vett egy 38 éves szlovák férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy fényes nappal egy linzi mélygarázsban megtámadott és megerőszakolt egy 35 éves nőt. Az áldozat segélykiáltásaira többen felfigyeltek, és a helyszínre siettek. A nőt a közeli kórházba szállították, a férfit pedig őrizetbe vették. A gyanúsított egyébként azt állította, hogy a nő is beleegyezett a szexuális együttlétbe. A nyomozók most azt vizsgálják, hogy a feltételezett elkövetőnek köze lehet-e egy egy héttel korábbi hasonló esethez. Akkor egy 18 éves lányt támadott meg két külföldi, akit egy pincébe rángatva kiraboltak, majd brutális módon megerőszakoltak.

Rendőrégi forrásokra hivatkozva azt írja a Kronen Zeitung, hogy a fiatal diáklány kifejezetten rossz állapotban van. Az osztrák lap cikkéből az is kiderült, hogy rengeteg esetben csak a véletlennek köszönhető, ha nyilvánosságra kerül egy-egy eset. A nyomozók ugyanis – részben az áldozatok védelme érdekében – nem szívesen számolnak be minden esetről.

2016-ban több mint 700 feljelentés érkezett a rendőrségre nemi erőszak elkövetése miatt, ezeknek azonban csupán a töredékéről számoltak be az osztrák lapok. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?