KÜLFÖLD

Mellbevágó: örökre elment az intenzíves nagypapa, már az égben nyugtatgatja a babákat

Rajongtak érte az ápolók, a gyerekek és a szülők is.
  • Szerző: Ripost

Két héttel azután, hogy rákot diagnosztizáltak nála, elhunyt David Deutchman, akit csak „az intenzíves nagypapaként” ismert a világ.

A férfi 14 éven át önkénteskedett a beteg és koraszülött babák mellett az atlantai kórházban. Minden kedden és csütörtökön ott volt az osztályon és a babákat ölelgette, ha a szülők vagy a rokonok nem tudtak jelen lenni. A nővérek szerint egyszer sem fordult elő, hogy a karjaiban sírni kezdett volna egy baba.

Deutchman az utóbbi években tévériportokban is szerepelt, valósággal rajongtak érte. Annyira, hogy amikor Deutchmant negyedik fázisú hasnyálmirigyrákkal diagnosztizálták, a kórház dolgozói autós felvonulást szerveztek a háza elé léggömbökkel, szívecskékkel és jókívánságokkal.

Az intenzíves nagypapa 86 éves korában hunyt el. A koronavírus-járvány miatt már egy ideje nem járhatott be a kórházba a gyerekekhez, akik pedig rengeteg örömet adtak neki.

„Remélem, hogy azoknak a szülőknek, akik elvesztették a gyereküket, némi megnyugvást ad a tudat, hogy az intenzíves nagypapa tárt karokkal várja, és megnyugtatja őket” – mondta a kórház egyik ápolója.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?