KÜLFÖLD

Mellbevágó: meghalt egy 10 és egy 18 hónapos kisbaba a szerencsétlenségben

Az indiai repülőgép-szerencsétlenség 18 halálos áldozat között van két gyermek is.
  • Szerző: Ripost

Tizennyolcra emelkedett a pénteki indiai repülőgép-szerencsétlenség halálos áldozatainak száma, az áldozatok között van egy tíz és egy tizennyolc hónapos kisgyermek – közölte Hardíp Szing Puri légi közlekedési miniszter szombaton.

A sérültek száma több mint 120, közülük sokan válságos állapotban vannak.

Fotó: AFP

A fedélzeten 190 ember – 184 utas és hatfős személyzet – tartózkodott; a balesetet vélhetően a monszun miatti heves eső, a pálya csúszóssága és a rossz látási viszonyok okozták. A gép túlfutott a leszállópályán, majd összetört. A baleset a délnyugat-indiai Kerala államban található Kozsíkóde (Kálikut) repülőterén történt, amely egy domb tetején van. Az Air India Express légitársaság Dubajból érkező, Boeing 737-es típusú utasszállítója a kicsúszás után tíz métert zuhant, majd kettévált.

A szerencsétlenségben mindkét pilóta életét vesztette. A gépen olyan indiai állampolgárok utaztak, akik a koronavírus-járvány miatt külföldön rekedtek, és most tértek haza. Az elmúlt hónapokban indiai állampolgárok tízezrei tértek haza repülővel, többségében a Perzsa-öböl menti országokból.

A keresőcsapatok szombaton rábukkantak a gép feketedobozára.

KK Shailadzsa keralai egészségügyi miniszter azt kérte a keresésben részt vevő helyiektől, hogy elővigyázatosságból vonuljanak karanténba. A szerencsétlenség túlélőit tesztelik a koronavírusra – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?