Létrehozva: 2021.12.22.

Megvalósítja Trump álmát a texasi kormányzó, brutális falat épít a migránsok ellen

Saját kézbe vette az irányítást az illegális bevándorlás által leginkább sújtott Texas törvényhozása.

Szerző Gaál József

Megkezdődött a texasi-mexikói határra tervezett fal építése, amelyet teljes egészében a helyi törvényhozás költségvetéséből, illetve magánadományozók felajánlásiból finanszíroznak. Az első acélgerenda felállításának alkalmával Greg Abbott texasi kormányzó azt mondta, hogy azt elmúlt évben közel 140 százalékkal nőtt az illegális határátlépések száma, amely egy rendkívül aggasztó számadat, ám Joe Biden és a szövetségi kormány nem tesz semmit ez ellen, ezét helyi szinten, önerőből fogják megoldani ezt a problémát – írja a Daily Mail online kiadása.

„Miközben Biden nem tesz semmit, mi fokozzuk a határvédelmet, hogy megvédjük a közösségeinket. Texas felügyelni fogj a határit”

- fogalmazott a republikánus politikus, aki azt is hozzátette, hogy 730 mérföldes (átszámítva 1117 kilométeres) falat építenek a mexikói határ mentén az illegális bevándorlás megfékezése végett.

A texasi törvényhozás egyébként még szeptember második felében szavazta meg az úgynevezett határvédelem fokozásáról szóló törvényjavaslatot. Pár különleges kivételtől eltekintve ekkor a republikánus és a demokrata képviselők összhangban biztosítottak összesen 1,8 milliárd dollárt határvédelmi célokra, melyből 750 milliót fognak a fal építésére költeni. Nem hivatalos források szerint magánadományozók további 70-100 millió dollárt ajánlottak fel a fizikai határzár építési költségeihez.

Greg Abbott a Fox Newsnak azt mondta, hogy az állami határfal lényegében pontos mása annak, amit a Trump-adminisztráció megálmodott, majd Joe Biden egy rendelettel ellehetetlenített a hatalomra kerülésének első napján. A politikus hozzátette, hogy a határmenti ingatlantulajdonosok sorra ajánlják fel földjeiket az államnak, hogy azon felépülhessen a védőfal, mert az illegális migráció egyszerűen minden gazdasági tevékenységet ellehetetlenít a térségben.

Ahogy arról a RIPOST is beszámolt korábban, Amerikában nemrég történelmi csúcsot döntött az illegális bevándorlás. Az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynökségének (CBP) hivatalos statisztikája alapján az elmúlt 12 hónapban, azaz nagyjából Joe Biden amerikai elnök választási győzelme óta 1,7 millió illegális határsértőt vettek őrizetbe az amerikai-mexikói határ amerikai oldalán. Éves bontásban ez a valaha mért legmagasabb szám az Egyesült Államok történetében. Több mint háromszorosa a 2012 és 2020 között mért 540 ezres évi átlagnak.

Az illegális migráció mértékének döbbenetes növekedése lényegében annak tudható be, hogy Joe Biden teljesen felszámolta elődje, Donald Trump szigorú bevándorláspolitikáját. A 78 éves demokrata kormányfő leállította az amerikai-mexikói határra tervezett fal építését, lehetővé tette, hogy az országban tartózkodó 11 millió rendezetlen helyzetű (undocumented) illegális bevándorló amerikai állampolgárságot szerezzen, feloldotta a potenciálisan terroristakibocsájtó országok állampolgárainak beutazási tilalmát és 15 ezerről 125 ezer főre emelte az évente befogadható menedékkérők számát. De, ami a legfontosabb, Biden megszüntette a Trump-féle „Maradj Mexikóban” (Remain in Mexicó) programot, ami arra kötelezte a közép-amerikai menedékkérőket, hogy Mexikóban várják meg, amíg az amerikai hatóságok elbírálják a kérelmüket.

Biden hatalomra jutásával az Egyesült Államok határa lényegében megnyílt az illegális migránsok előtt. Az amerikai Legfelsőbb Bíróság (Supreme Court) azonban augusztus végén arra kötelezte az elnököt, hogy léptesse ismét életbe „Maradj Mexikóban” programot, mivel a konzervatív többségű bírói testület arra a megállapításra jutott, hogy a Biden-kabinet megsértette a szövetségi törvényeket, amikor egy elnöki rendelettel hatályon kívül helyezte a jogi határzár legfontosabb elemét.

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezeket a gumikat messziről kerülje el, ha nyári szett vásárlását tervezi!

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

Ti melyik oldalatokon aludtok? Komoly veszélyeket rejt a legnépszerűbb póz

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

A kulcsát kereste, de véletlenül a kamaszlányát lőtte le egy édesanya

KÜLFÖLD

Ha nem teszitek meg, kiraklak titeket az éjszakába – fenyegette a 11 éves lánykákat a pedofil

KÜLFÖLD

"Megtaláltuk a lezuhant UFO-roncsot" - súlyos vallomást tett egy katona

KÜLFÖLD

Megváltozott egy nő kézírása: teljesen összetört, amikor rájött, hogy miért