KÜLFÖLD

Megvakult és lebénult egy édesapa, miközben a koronavírus ellen küzdött

Az önzetlen férfi régóta vállal jótékonysági munkát. Családja nem akarta elhinni, milyen borzalom történt vele.
  • Szerző: Ripost

Egy brit édesapa megvakult és lebénult, miután megmarta egy király kobra. A férfi éppen egy indiai faluban dolgozott, ahol koronavírusos betegeket ápolt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ian Jones korábban is jótékonykodott már, segítette a szegény családokat és küzdött a malária és a dengue láz ellen is.

Fia, Seb Jones azt mondta: „Apa egy igazi harcos. Indiában töltötte most az idejét, hogy a koronavírus ellen küzdjön. Természetesen nagyon aggódtunk érte, amikor pedig meghallottuk, mi történt vele, nem akartuk elhinni.”

Ian Jodhpur bázisán szenvedte el a halálos kígyó támadást. A település egyébként a helyi nők kézműves munkáiról híresült el. A férfi jelenleg élet-halál küzdelmet vív a méreg ellen, miközben családja nem engedheti meg magának, hogy hazaszállítsák. Emiatt egy jótékonysági gyűjtést szerveztek, hogy összegyűljön a kellő pénz az utazáshoz – írja a The sun.

„Ian rengeteg mindent feláldozott, hogy továbbra is az Indiában élőket segíthesse. Általában nehéz körülmények között kellett megszállnia és ideje nagy részét távolt töltötte a családjától. Reméljük, hamarosan visszatérhet szeretett munkájához, de először ehhez az szükséges, hogy túlélje ezt a csatát” – mondta a jótékonysági szervezet főnöke, Mike Bulpitt, ahol a férfi is dolgozott.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?