KÜLFÖLD

Megvágta a saját torkát, hogy rasszista támadást hazudhasson

Elismerte a hatóságoknak, hogy hazudott az a szenegáli migráns, aki hónapokkal ezelőtt azzal sétált be a kórházba, hogy két férfi rasszista indíttatásból megtámadta és majdnem megölte. Az eljárás új fordulatot vett, amikor kiderült, hogy az afrikai áldozat saját magát sebezte meg.
  • Szerző: RIPOST

Egy 27 éves szenegáli férfi tavaly nyáron sétált be az olaszországi Sulmona város kórházába. Az afrikai migráns állapota súlyos volt, az orvosok a nyakán lévő mély sebet kellett, hogy sürgősen ellássák. Amikor rendőrök érkeztek a férfihoz, hogy kihallgassák, akkor az áldozat azt mondta, hogy az utcán két férfi előbb sértegetni kezdte, majd egy kést szorítottak a torkához.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Majd mi megtanítjuk neked, hogyan kell élni

– a szenegáli bevándorló szerint ezt mondták neki az elkövetők. A nyomozóknak azonban feltűnt, hogy a férfi a későbbi kihallgatások során mindig egy kicsit másképpen adta elő a történetét. A férfi végül annyira belezavarodott a történetébe, hogy a napokban kénytelen volt elismerni, hogy végig hazudott, és tavaly saját magát sebesítette meg egy késsel. A hatóságok szerint minden bizonnyal eljárás indulhat a férfi ellen, azonban egyelőre törékeny mentális állapotban van. Azt nem tudni pontosan, hogy a szenegáli férfi miért találta ki a történtet, de többen azt feltételezik, hogy valami féle kártérítésben reménykedett.

Egy hónappal ezelőtt egy nigériai migráns állította az, hogy Firenzében rasszisták támadtak meg a nyílt utcán. Később azonban kiderült, hogy valami piszkos üzleti ügy állt a háttérben, és az elkövetők nem rasszisták, hanem román vendégmunkások voltak.

És ezeket olvastad már?