KÜLFÖLD

Megtalálták a kirándulók holttesteit a búvárok, de nem tudják felhozni a hajó alól

25 utas holttestét találták meg, de ötöt nem tudnak felhozni a veszélyes körülmények miatt.
  • Szerző: Ripost

Mentőbúvárok megtalálták a Dél-Kalifornia partjainál leégett kirándulóhajó 25 utasának holttestét, kilenc embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván, és kutatnak utánuk – közölte helyi idő szerint hétfő este Matthew Kroll, az amerikai parti őrség egyik parancsnoka.

A kirándulóhajó 39 emberrel a fedélzetén hétfő hajnalban gyulladt ki a Los Angelestől 140 kilométerre lévő Santa Cruz szigetnél. A 34 utast álmában érte a tűz, a fedélzeten lévő ötfős legénység viszont ébren volt, ők a tengerbe ugrottak, és egy másik hajó kimentette őket.

A megtalált holttestekből 20-at már felszínre hoztak, ötöt még nem tudtak a veszélyes körülmények miatt. Utóbbiak a parttól mintegy 20 méterre lévő, felfordult hajótest alatt vannak. Jelenleg apály van a tengeren, és a visszahúzódó víz folyamatosan mozgatja a hajótestet – mondta egy másik parancsnok, Monica Rochester.

A hajótulajdonos korábbi közlése szerint a 20 méter hosszú, Conception nevű hajó szombaton hajnalban hajózott ki Santa Barbarából, hogy utasai búvárkodhassanak a közeli szigeteknél, és hétfőn – amely az Egyesült Államokban munkaszüneti nap volt – késő délután kellett volna visszatérnie.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?