KÜLFÖLD

Megszólalt a bécsi kannibál családja: megdöbbentő dolgokat állítanak

A kannibál, Alfred megölte és feldarabolta R. Zsuzsannát. A családja mégsem hiszi, hogy kegyetlen gyilkos.
  • Szerző: Ripost

Mentális betegsége miatt válhatott kegyetlen gyilkos a bécsi kannibálból – állítja Alfred U.-ról a fia és annak párja. A páros mindkét tagját szoros kapcsolat fűzi a horrorfilmeket idéző gyilkossággal vádolt férfihoz.

Ez a viszony azután sem szűnt meg, mikor kiderült: Alfred megölte és feldarabolta R. Zsuzsannát. Az osztrák Kronénak adott interjújukban elmondták, hogy bármit is tett a férfi, akkor is a család tagja marad. A borzalmas esetről egyébként közös gyermekük, Alfred U. unokája is tud.

"Azóta szomorú, amióta kiderült, mit tett a nagypapája" – kezdték a szülők, miközben fiukra mutattak, aki csendben rajzolt mellettük. A gyereknek pszichológus segít feldolgozni az igazságot. Számára most minden zavaros, egyet viszont tud, nem akarja látni a nagyszülőjét.

Alfred U. fia kamaszkora óta szinte csak a börtönben látta apját. Párja szintén meglátogatta a rácsok mögött. Õ azt monda az osztrák lapnak, hogy szinte apa-lánya kapcsolat alakult ki köztük, gyengédnek és jószívűnek írta le a kannibált.

"Mentálisan beteg, csupán ezért válhatott gyilkos belőle. Nem tudom elhinni, hogy hidegvérű gyilkos lenne. Mindig is a családunkhoz fog tartozni" – fakadt ki az asszony a lapnak.

Alfred U. tárgyalását május elején kezdik meg. A Blikknek korábban a férfi ügyvédje, Astrid Wagner úgy nyilatkozott: védence tudja, hogy kevés az esélye szabadulni.

"Egyelőre csak fia barátnője látogatja, de mindig kéri, hogy sok keresztrejtvényt hozzon neki" – magyarázta a lapnak, hozzátéve, hogy csak egy törhetetlen üvegfalon át tud vele kommunikálni.

Zsuzsanna egy évvel ezelőtt egy segélyszervezetnél ismerkedett össze a börtönviselt Alfred U.-val. A nő nem maradhatott estére a szállón, így a férfi befogadta. A gyilkos azt vallotta, szeretkezni akart Zsuzsannával, ám a nő kinevette, ettől pedig dühös lett. Megölte a lányt, feldarabolta, majd a testrészek részét a Fertő tóba dobta, a többit egy mélyhűtőbe pakolta, és evett is belőle.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?