KÜLFÖLD

Megszökött három migráns az őrizetből, az egész város őket keresi

A hétvégén három észak-afrikai migráns szökött meg egy drezdai börtönből. A hatóságok azonnal kiadták az elfogatóparancsot, ennek ellenére még egyiküket sem sikerült kézre keríteni.
címkék:
  • Szerző: WM

Háromméteres kerítés, biztonsági őrök és kiépített biztonsági kamerarendszer az elvi garancia arra, hogy a 2018-ban Drezdában átadott börtönből ne tudjanak megszökni a migránsok. Közel négymilliárd forintnak megfelelő euróért alakították át azt az épületet, amelyben ma már olyan migránsokat tartanak fogva, akiket hamarosan kitoloncolnak az országból. Az intézmény a legmodernebb technikai eszközökkel van ellátva, a helyi rendőrség mégis azt közölte, hogy három észak-afrikai migránsnak sikerült meglógnia az őrizetből.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 19, 24, 29 éves marokkói és tunéziai származású bevándorlók felkapaszkodtak a kerítésre, átugrottak rajta, majd eltűntek a ködben. A biztonságiak már túl későn kaptak észbe. A drezdai rendőrség vezetője, Dirk Rohrbeck elárulta a német Bild című napilapnak, hogy a szökésben lévő migránsok ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Képünk illusztráció
Fotó: Anadolu Agency / Getty Images

Érdekesség, hogy bár lapzártánkig még mindig nem sikerült elfogni az illegális bevándorlókat, a hatóságok nem tettek közzé körözési fotót.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?