KÜLFÖLD

Megszakad a szív: anyja ölelésében halt meg a 8 hónapos csecsemő

Egy órán keresztül próbálták újraéleszteni a gyermeket, de nem jártak sikerrel.
  • Szerző: Ripost

A koronavírushoz kötődő ritka betegségben halt meg egy nyolc hónapos kisfiú.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Plymouthból származó Alexander Parsonst április elején szállították kórházba, miután nagyon felszökött a láza. Közel két hetet töltött kórházban, miután hazaengedték javuló állapota miatt. Azonban április 21-én szüleinek ismét kórházba kellett vinni, ezúttal a Bristol Gyermekkórházba, ahol Kawasaki-kórt diagnosztizáltak nála.

A Kawasaki kór a gyermekek körében egy gyulladásos betegség, ami más tünetek mellett kiütéseket is okoz a testükön.

Édesanyja teljesen összetört, és arra sürgeti a szülőket, hogy legyenek éberek az új vírussal kapcsolatban. Történetükről is csak azért vállalta, hogy mesél a Daily Mail oldalának, hogy a többi szülő is tisztában legyen a betegség veszélyességével.

Nem változtat semmi azon, ami Alexanderrel történt. Úgy gondolom, hogy minden óvintézkedésnek eleget tettünk, hogy megvédjük magunkat és őt is a koronavírustól. Elszigetelve éltünk és nem kockáztattuk meg, hogy üzletbe menjünk, mert aggódtunk a következmények miatt” - kezdte megrendítő vallomásában az édesanya.

Miután a csöppség kórházba került, négy alkalommal is letesztelték koronavírusra, de mindig negatív lett a teszteredménye. Később kiderült, hogy Alexet a Kawasaki-kór agresszívabb fajtája támadta meg. Ami azt eredményezte, hogy a szíve körül egy óriási aneurizma keletkezett és folyadék is felgyülemlett körülötte.

Az utolsó napján vidáman mosolygott édesanyja ölelésében, amikor az egyik pillanatban váratlanul hátracsuklott a feje. Az orvosok egy órán keresztül próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

Családja jelenleg a halotti bizonyítványra vár és június elejére tervezik Alex temetését.

És ezeket olvastad már?