KÜLFÖLD

Megrázó fotók a berlini autós terrortámadásról

A férfi hat embert sebesített meg, majd robbantással kezdett fenyegetőzni. Csak a véletlenen múlt, hogy nem tudott további áldozatokat szedni...
  • Szerző: Ripost

Iszlamista terrortámadásnak minősítette szerdán a berlini ügyészség a német fővárosban előző este szándékosan okozott balesetsorozatot, amelyben hatan megsérültek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nyomozás első megállapításai szerint „iszlamista indíttatású támadás történt”, azonban feltártak arra utaló adatokat is, hogy az ügy gyanúsítottja pszichés problémákkal küszködik – idézték hírportálok az ügyészség szóvivőjét.

Fotó: MTI/EPA

A német főváros déli és délnyugati részét átszelő A100-as autópályán kedd este három baleset történt, hatan megsérültek, köztük hárman súlyosan. Sajtójelentések szerint a baleseteket okozó autós elgázolt több motorost, nekihajtott kocsiknak, és amikor járműve megállt, felmászott a tetőre és a magasba emelt egy fémdobozt, amelyről azt állította, hogy robbanószerkezetet tartalmaz, és működésbe hozza, ha bárki megközelíti.

Ha nem gyűri maga alá az autója az egyik motor roncsait, valószínűleg tovább folytatta volna az ámokfutást.

Fotó: AFP

Az iraki származású férfi szemtanúk szerint az Allahu akbar kiáltást is hallatta – áll a beszámolókban. A helyszínre riasztott rendőrök leteperték és elszállították. A dobozban csak szerszámokat találtak a tűzszerészek. A 30 éves férfit már korábbról ismerte a rendőrség.

Fotó: MTI/EPA

 

Fotó: AFP

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?