KÜLFÖLD

Megrázó: csak egy halott gyermek mentheti meg a tündéri kislányt

A kisbaba egy igazi harcos, és szülei sem adták fel a küzdelmet.
  • Szerző: Ripost

Leanne Shirt és Mike Pickersgill harmadik gyermeküket várták, amikor kiderült, hogy a kicsi fejlődési rendellenességgel küzd. Akkor még csak nyitott szájpadlásról volt szó, és meg is nyugodtak, hogy a születés után műtéttel orvosolni lehet majd a problémát. A szüléskor azonban kiderült, hogy a gyermeknek több helyen is lyukas a szíve, így az orvosok 1-2 napot jósoltak neki.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Northfoto

Ennek ellenére nyitott szívműtétet hajtottak rajta végre, hogy megmentsék az életét, majd ezt egy újabb operáció követte. Úgy tűnt, elkezdett szépen fejlődni, ám romlani kezdett az állapota. A szülők egy újabb műtét mellett döntöttek, hiszen csak ez menthette meg kislányuk életét.

„Úgy döntöttük, megműthetik Hope-ot. Annyira keményen küzdött, hogy nem adhattuk fel!„ – magyarázta az anyuka a Yorkshire Postnak, melyről a Bors is írt.

Az anyuka elmesélte azt is, hogy bár talán túl vannak a nehezén, a sok műtét igen megterhelte Hope aprócska testét, és az orvosok úgy látják, hogy ugyan minden lehetséges beavatkozást elvégeztek, a kislány állapota még most is bármikor kritikusra fordulhat, amikor már csak a szívtranszplantáció segít majd rajta. Ami azt jelenti, hogy akkor kaphat új szívet, ha egy vele hasonló korú gyermek meghal.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?