KÜLFÖLD

Megrázó: A bíróságon olvasták fel az agyonszúrt szerető utolsó vallomását

Csak egy könnyed kalandot keresett az a 49 éves német üzletasszony, akit idén februárban egy afrikai migráns ölt meg. A bevándorló a kapcsolatuk folyamán napról-napra egyre agresszívabb lett.
  • Szerző: WM

A bielefeldi bíróságon elkezdődött a pere annak az afrikai migránsnak, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy konyhakéssel idén februárban agyonszúrt egy német üzletasszonyt. A vádiratban az szerepel, hogy a 48 éves Roberto D. különös kegyetlenséggel végzett áldozatával, akinek holttestét egy bokros területen próbálta elrejteni. A bírósági tárgyalás megrázó része volt, amikor felolvasták Katja S. 2019 júniusában tett rendőrségi vallomását. A német üzletasszony ugyanis akkor tett feljelentést a migráns ellen testi sértés miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció

A nő elmesélte a rendőröknek, hogy 2018 szeptemberében ismerte meg Robertót egy menő fitneszteremben. Katja állítólag magánéleti válságban volt, ezért egy könnyed kalanddal próbálta túltenni magát a problémáin.

A páros több alkalommal is meglátogatott egy hotelt, ahol nemi aktusra került sor. A nő külön megjegyezte vallomásában, hogy a számlát mindannyiszor neki kellett kifizetnie. A férfi minden találkozó alkalmával egyre agresszívabb lett, s miután a nő szakítani akart vele, többször bántalmazta is. Ezt követően született meg a feljelentés. Amikor a bevándorló erről tudomást szerzett, megint megkereste korábbi szeretőjét, hogy rendezzék a kapcsolatukat.

A nő azonban nem viselkedett barátságosan, ami annyira felbőszítette a migránst, hogy előkapott egy konyhakést, és 11-szer megszúrta vele az áldozatát. Roberto D. eddig nem volt hajlandó vallomást tenni, az ítélet kihirdetése októberre várható.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?